Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επιστρέφει στην έδρα του με στόχο την τέταρτη νίκη εκεί, όπου μάλιστα δεν έχει δεχτεί και γκολ στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και σε έξι από τα επτά επίσημα στη σεζόν. Σε αυτά τα επτά μόνο η Τότεναμ έχει καταφέρει να σκοράρει, δύο φορές μάλιστα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει και τα 12 τελευταία στην έδρα τους για το πρωτάθλημα, με την τελευταία απώλεια σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 11 Νοεμβρίου 2018, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία ήττα στην έδρα τους είναι από τον ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ανεξάρτητα έδρας δεν έχουν χάσει τα 16 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα μετράνε 15 νίκες και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό φέτος.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στην έδρα της, έχει και την καλύτερη άμυνα γενικότερα, με δύο γκολ παθητικό. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει δεχτεί λιγότερα από πέντε.

Απέναντι στον Ολυμπιακό και την άμυνά του θα βρεθεί ο ΟΦΗ, που είναι σε φόρμα, έχοντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία, βάζοντας 13 γκολ σε αυτά και έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στη σεζόν, αυτό στο Βόλο, που είναι και το μοναδικό, που δεν έχει σκοράρει. Είναι και η μοναδική του ήττα στα 12 τελευταία επίσημα παιχνίδια του.

Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό με πολύ άσχημη παράδοση. Στις τελευταίες 23 επισκέψεις του – οι περισσότερες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - έχει μόλις μια ισοπαλία, το 2-2 που πήρε τον Οκτώβρη του 2011 και τίποτε άλλο. Από τότε έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, δύο από αυτά με 5-1.

Ο ΟΦΗ έχει μόνο μια νίκη εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του πρωταθλήματος.  Ήταν το Μάιο του 1990, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με 4-0, αλλά τελικά ο ΟΦΗ έβαλε στη συνέχεια πέντε γκολ και νίκησε με 5-4! (31’ σουτ Ντέταρι, 42’ σουτ Μητρόπουλος, 44’ σουτ Κωφίδης, 48’ σουτ Τσιαντάκης – 51’ σουτ Γ. Μαρινάκης, 62’ σουτ Βέρα, 85’ σουτ Μπατσινίλας, 87’ σουτ Βέρα, 90’ φάουλ Βάβουλας).

Ανεξάρτητα έδρας ο ΟΦΗ νίκησε πέρσι στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, μοναδική νίκη του στα τελευταία 17 μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει  τα εννέα από τα 10 τελευταία.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 51
Ισοπαλίες: 19
Νίκες ΟΦΗ: 12

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 36
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 1

Πέρσι
25.02.2019: Ολυμπιακός – ΟΦΗ 5-1
(15’ κεφαλιά Μασούρας, 36’ σουτ Χασάν, 40’ κεφαλιά Φορτούνης, 46’ σουτ Χασάν, 60’ σουτ Χασάν – 57’ σουτ Ναμπί)