Μπορεί να προέρχονται και οι δύο από ήττα, ωστόσο για τον ΟΦΗ και την Ξάνθη ήταν μόλις το δεύτερο χαμένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Τώρα οι δύο ομάδες της περιφέρειας που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κοινό στόχο να διατηρηθούν σε υψηλή βαθμολογική θέση.

Ο ΟΦΗ πήρε πολύ καλές κριτικές για την εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό, αλλά γνώρισε την ήττα, δεύτερη μετά από αυτή στο Βόλο. Θα επιχειρήσει να συνεχίσει τις επιτυχίες στην έδρα του, καθώς έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες στο Ηράκλειο, ενώ έχει βάλει και δέκα γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια! Και στα τρία πήρε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ήταν ισόπαλος στο πρώτο.

Ο ΟΦΗ είχε να ξεκινήσει με τρεις νίκες στην έδρα του, από την τελευταία σεζόν του Έγκεν Γκέραρντ στην ομάδα. Ήταν το 1999, όταν ο ΟΦΗ ξεκινούσε με πέντε νίκες εντός. Από τότε δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την έδρα του τόσο καλά, αφού για πολλά χρόνια ξεκινούσε με απώλειες στα εντός. Και δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε τρεις νίκες, όπως έχει κάνει φέτος. Τώρα με την Ξάνθη θα επιχειρήσει να κάνει και τέταρτη νίκη.

Η Ξάνθη έχασε από τον Άρη, μετά από δύο νίκες στην έδρα της, αλλά δείχνει το ίδιο καλή είτε παίζει μέσα είτε έξω. Πηγαίνει στο Ηράκλειο έχοντας ήδη εκτός έδρας τρεις νίκες και μια ήττα. Πέρσι έκανε δύο «διπλά» σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, λιγότερα από όσα έχει κάνει ήδη σε επτά αγωνιστικές!

Η Ξάνθη είναι η μια από τις τρεις ομάδες, που δεν έχει ισοπαλία στη σεζόν. Επεκτείνοντας και πέρσι δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 13 παιχνίδια, με έξι νίκες και επτά ήττες. Έτσι έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία.

Πάντως το παιχνίδι του περασμένου Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη έπαιξαν σε τέσσερις μέρες δύο φορές στην Ξάνθη για πρωτάθλημα, 3-0 η Ξάνθη, και Κύπελλο 0-0. Από τα δέκα τελευταία επίσημα παιχνίδια τους, τα έξι είναι για το Κύπελλο και τέσσερα για το πρωτάθλημα.

Στο πρωτάθλημα η Ξάνθη δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, έχοντας τρεις νίκες και το περσινό 0-0 στο Ηράκλειο. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ ήταν στις 6 Απριλίου 2014 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-2, αν και η Ξάνθη προηγήθηκε δύο φορές. Ήταν η σεζόν που η Ξάνθη χρειάστηκε μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να μείνει στην κατηγορία. Είναι η μοναδική νίκη του ΟΦΗ στα οκτώ  τελευταία μεταξύ τους.

Στο Ηράκλειο η Ξάνθη δεν έχει χάσει στα δύο τελευταία και δεν δέχτηκε γκολ σε αυτά, μετά το 3-2 που αναφέραμε νωρίτερα. Ο ΟΦΗ έχει αυτή την νίκη στα τέσσερα τελευταία γηπεδούχος. Στα χρόνια της Super League η Ξάνθη έχει κάνει άλλα δύο «διπλά» στο Ηράκλειο, το 2006 και το 2008, αλλά αυτά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 19
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Ξάνθης: 22

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 15
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ξάνθης: 6

Πέρσι
03.02.2019: ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0