Εν αναμονή του τρομερού Γυρηόνη σήμερα, αφού έγινε της μόδας να βαφτίζουμε τις κακοκαιρίες. Αντί να μιμηθούμε κάτι άξιο λόγου από τις χώρες του εξωτερικού, εμείς βγάζουμε ονόματα στις βροχές! Πιο αστεία χώρα δεν πρέπει να υπάρχει στο παγκόσμιο στερέωμα, χωρίς υπερβολή.

Μέχρι να μας καλησπερίσει ο Γυρηόνης, έχουμε και ποδόσφαιρο σήμερα. Ας δούμε κάποιες προτάσεις.

ΣΕΦ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ, 2 (2,24).
Ποιος να το 'λεγε ότι μετά από δώδεκα αγωνιστικές στη Πρέμιερ Λιγκ η ταπεινή Σέφφιλντ θα είχε περισσότερους βαθμούς από τη πάμπλουτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα, με τη Σέφφιλντ να έχει 17 βαθμούς και η Μάντσεστερ 16. Δεν ξέρω ποιος εκ των δύο αντιπάλων επηρεάστηκε περισσότερο απ' τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά σίγουρα τα πάντα εξαρτώνται απ' το πως θα παρουσιαστούν οι φιλοξενούμενοι σ' αυτό το ματς. Και σίγουρα είναι αυτοί που καίγονται πολύ περισσότερο για το αποτέλεσμα, αφού οι θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισητήριο θα απομακρυνθούν πολύ, έτσι και δεν νικήσουν σήμερα. Και γι' αυτό περιμένω ότι θα μπουν εξ αρχής πολύ δυνατά για να χτυπήσουν το ματς και να μην αφήσουν τους γηπεδούχους να ελπίσουν για κάτι καλό.

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ, όβερ 2,5 γκολ (2,02).
Η ΑΕΚ είναι πολύ επιθετική φέτος στο γήπεδό της και μετράει 4/5 όβερ ως τώρα εντός έδρας. Αλλά δυνατή επιθετική γραμμή διαθέτουν και οι θεσσαλονικείς φέτος και σίγουρα θα κατέβουν με φιλοδοξίες στο γήπεδο. Ενώ και η προϊστορία στα ματς των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ δείχνει ότι σπάνια μένει χαμηλά το σκορ. Γι' αυτό και θα τιμήσω την εξαιρετική απόδοση στο όβερ, που έχει πολύ καλές πιθανότητες να μας πληρώσει.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΘΕΛΤΑ, 1 (1,81).
Πολύ δυνατή φέτος στο γήπεδό της η Βιγιαρεάλ, εκεί που παραμένει αήττητη απ' την αρχή της σαιζόν. Και με νίκη απόψε παραμένει ζωντανή στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη. Απ' την άλλη μεριά, η Θέλτα δείχνει συμπτώματα διάλυσης και δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο. Προέρχεται από σερί πέντε ηττών και πλέον βρίσκεται κάτω απ' τη ζώνη υποβιβασμού. Δεν ξέρω αν σκοπεύουν να αναστηθούν απόψε, εγώ κρίνω με βάση όσα έχουν παρουσιάσει ως τώρα οι δύο ομάδες, επομένως άσος χωρίς πολλή σκέψη.

Καλή επιτυχία.