Βραδιά που θα κρίνει πάρα πολλά απόψε στο Γιουρόπα και πιθανώς θα κλειδώσουν αρκετές ομάδες την πρόκριση στα νοκ άουτ. Υπάρχει κι ελληνικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση, αφού ο ΑΠΟΕΛ μάχεται στο Λουξεμβούργο με πολύ καλές πιθανότητες να προκριθεί.

Ας δούμε τις προτάσεις της Πέμπτης.

ΑΣΤΑΝΑ - ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ, 2 (2,45).
Φτωχός συγγενής στον όμιλο η Αστάνα, αφού δεν έχει ούτε βαθμό ακόμα και δεν έχει ελπίδες για πρόκριση. Αντιθέτως οι άγγλοι είναι πρωτοπόροι και δεν ανησυχούν για τη συνέχεια. Εάν ο Σόλσκιερ δεν κατεβάσει την εφηβική ομάδα, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα σπάσει αυτό το διπλό, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ - ΠΟΡΤΟ, όβερ 2,5 γκολ (1,75).
Πολύ δυνατό ντέρμπυ εδώ. αφού και οι δύο διεκδικούν να συνεχίσουν και στην επόμενη φάση. Η Πόρτο είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει περισσότερο, αφού η ήττα την καταδικάζει οριστικά αλλά και η ισοπαλία δεν της αφήνει πολλά περιθώρια. Σίγουρα θα έχουμε ανοιχτό ματς με αρκετές φάσεις για γκολ, οπότε θεωρώ το όβερ μια πολύ δυνατή επιλογή εδώ.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΑΠΟΕΛ, 2 (1,81).
Στην πρεμιέρα του ομίλου ο ΑΠΟΕΛ γεύτηκε μια απίστευτη ήττα, αφού κατάφερε να φάει τέσσερα γκολ απ' τους λουξεμβούργιους και να ηττηθεί εντός έδρας. Δεύτερο θαύμα δεν βλέπω να γίνεται απόψε, οπότε οι κύπριοι λογικά θα πάρουν το τρίποντο και θα περιμένουν να ακούσουν τα καλά νέα απ' το άλλο ματς, ώστε να προκριθούν χωρίς να περιμένουν το τελευταίο παιχνίδι.

ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ - ΛΙΝΤΣΕΡ, 2 (1,77).
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον εδώ, αφού μόνο οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν πρόκριση. Αντιθέτως οι νορβηγοί έχουν γίνει σάκκος του μποξ και βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς ούτε ένα βαθμό. Η Λίντσερ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία ως τώρα και πιστεύω πως κι απόψε θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, ώστε να φύγει απ' το γήπεδο με τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της.

Καλή επιτυχία.