Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΟ Λαμίας, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-0 σετ (25-15, 25-19, 25-15) της ΧΑΝΘ στο παιχνίδι που δειξήχθη το Σάββατο (30/11) στο "Χαλκιοπούλειο" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Pre League. 

Η ομάδα του Ηλία Αγγέλη, πήρε την "καθαρή" νίκη που είχε σαν μοναδικό στόχο στο συγκεκριμένο ματς, έφτασε τους 13 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο -1 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο -4 από τον τρίτο ΖΑΟΝ, που πήρε το ντέρμπι των βορείων προαστίων, επικρατώντας με 3-0 του ΦΟ Βριλησσίων εκτός έδρας. 

Για τις Λαμιώτισσες, αυτό ήταν το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα που θέλουν να πετύχουν φτάνοντας προς το τέλος του α' γύρου, αφού πήραν το πρώτο πολύτιμο "τρίποντο" από τα τέσσερα που έχουν σαν στόχο στις αντίστοιχες αγωνιστικές που θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του α' γύρου.

Πολύ καλό βόλεϊ από τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στις φιλοξενούμενες να πιστέψουν πως μπορούν να φύγουν με θετικό για εκείνες αποτέλεσμα από τη Λαμία και πλέον κοιτούν το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κόρινθο για να πάρουν το πρώτο εκτός έδρας "τρίποντο" αφού θυμίζουμε ότι ο ΑΟΛ και στη νίκη με τον Ναύαρχο Βότση, είχε νικήσει 3-2, αφήνοντας 1 βαθμό στη Θεσσαλονίκη.  

Στο 1ο σετ, ο ΑΟΛ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, αφού ξέφυγε με 5-0 (σ.σ.: με τη Σαββίδου να παίρνει δύο άσσους και να δυσκολεύει από τη θέση του σέρβις την υποδοχή της ΧΑΝΘ) και συνέχισε έχοντας το προβάδισμα (5-1, 6-2, 7-3, 8-3). Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Χρήστου Ντινόπουλου έτρεξε ένα 0-3 σερί, μειώνοντας σε 8-6 αλλά οι γηπεδούχες είχαν τις απαντήσεις στη σύντομη αντεπίθεση της ΧΑΝΘ και διατήρησαν το προβάδισμά τους (9-6, 10-7, 11-7, 12-9, 13-9, 14-9, 14-10). Ο ΑΟΛ, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ημέρα που βρέθηκαν, Νούσια και Τζούριτς που τελείωσαν πολλές επιθέσεις αλλά και το καλό του μπλοκ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-15.

Στο δεύτερο σετ, η ΧΑΝΘ, πήρε το προβάδισμα στους πρώτους πόντους, (1-2, 2-4, 3-4), ωστόσο τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη, γρήγορα κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (8-5, 10-8, 12-8) βάζοντας πλώρη για την κατάκτηση και αυτού του σετ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχες έφτασαν τη διαφορά στους 6 πόντους (16-10, 17-11, 18-12, 20-14, 22-16) διαφορά που διατήρησαν μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και κατέκτησαν με 25-19, κάνοντας το 2-0, πραγματοποιώντας το σημαντικότερο βήμα για να έρθει η "καθαρή" νίκη.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο ΑΟΛ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας την υπέρ του ψυχολογία από τα δύο προηγούμενα κερδισμένα σετ, χωρίς να δυσκολευθεί έφτασε στην κατάκτηση και του τρίτου σετ. Μπορεί στην αρχή, οι δύο ομάδες να πήγαιναν πόντο-πόντο (1-1, 2-2, 3-3, 4-4) και η ΧΑΝΘ να πήρε ελαφρύ προβάδισμα στη συνέχεια με 4-6, ωστόσο ακολούθησε ένα τρομερό 13-0 σερί από τις αθλήτριες του Ηλία Αγγέλη, που τις έφερε στο 17-6 και πλέον τα πάντα... είχαν τελειώσει και το μόνο που έλειπε ήταν το τελικό σκορ το οποίο, θύμισε αυτό του πρώτου σετ, με τον ΑΟΛ να το κατακτά με 25-15.    

ΑΟΛ (Ηλίας Αγγέλης): Σαββίδου, Παπαμίχου, Παπαδοπούλου, Νούσια, Φαλιάγκα, Κόγιτς-Τζούριτς, Μάρκου, Καϊμάκη, Βλάχου, Κλέτσα, Ντραγκότι, Τσαγκάρη, Τσιούμα.

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος Χρήστος): Αρμουτάκη, Σουπιώνη, Δόση, Γκαλίτσου, Γουγούση, Μαρκάδα, Μαυρουδή, Γερομίχαλου, Κουρτίδου, Αβδελά, Παφίλη, Γιαννούλη, Βαρδοπούλου, Βέλλιου.


Φωτορεπορτάζ