Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΟ Λαμίας ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ (18-25, 27-29, 25-12, 25-17, 15-7) του ΑΟ Αιγάλεω στο παιχνίδι που πραγματοποίηθηκε το Σάββατο (16/11) στο "Χαλκιοπούλειο" στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Pre League. 

Η ομάδα του Ηλία Αγγέλη, πρόσθεσε έτσι δύο βαθμούς στο ενεργητικό της και έφτασε τους 10 και βρίσκεται πλέον στο -5 από την κορυφή και τις Αμαζόνες, στο -4 από τη δεύτερη, ΑΕΚ ενώ είναι στο -1 από ΖΑΟΝ και ΧΑΝΘ που "συγκατοικούν" στην 3η θέση.

Για τις Λαμιώτισσες ο στόχος ήταν ένα καθαρό "τρίποντο" ωστόσο από τη στιγμή που δεν ήρθε, ο άλλος μεγάλος στόχος ήταν να μη χαθεί το παιχνίδι και μάλιστα εντός έδρας, κάτι που κατάφεραν μετά από ένα παιχνίδι... θρίλερ. 

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη το δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να είναι συνέχεια κοντά στο σκορ και να τελικά αυτή των δυτικών προαστίων να παίρνει το σετ και να πετυχαίνει το δικό της στόχο, να φύγει δηλαδή με θετικό αποτέλεσμα από το "Χαλκιοπούλειο".

Στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενες πήραν από την αρχή το προβάδισμα με τον ΑΟΛ να μη μπορεί να ακολουθήσει στο ρυθμό που εκείνες επέβαλαν αφού η διαφορά στο σκορ έφτασε μέχρι και το +7 (6-13, 8-15, 9-16, 13-19) και με αυτή τη διαφορά μάλιστα έκλεισε το πρώτο σετ με το 18-25 για το Αιγάλεω. 

Στο δεύτερο σετ, έγινε πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το 11-11. Σε εκείνο το σημείο, οι αθλήτριες της Αγγελικής Αντωνιάδη, πήραν ελαφρύ προβάδισμα (11-12, 13-14, 13-15, 14-16) κρατώντας τη διαφορά των δυο-τριών πόντων, μέχρι το 20-23. Σε εκείνο το σημείο, ο ΑΟΛ, έτρεξε ένα 4-0 σερί για να περάσει μπροστά στο σκορ με 24-23 με τρεις πόντους της Νούσια (ο ένας άσσος) και άουτ επίθεση της Θώδη. Η Μανώλικα ισοφάρισε σε 24-24 για να έρθει η Τζούριτς να κάνει το 25-24 για τον ΑΟΛ. Ωστόσο η Θώδη έφερε και πάλι το ματς στα ίσια, αλλά νέος πόντος της Τζούριτς και 26-25 για την ομάδα του Ηλία Αγγέλη. Θώδη και Παρισάκη με δυο συνεχόμενους πόντους, έκαναν το 26-27 για το Αιγάλεω, αλλά νέος πόντος της Τζούριτς, έκανε το 27-27 για τον ΑΟΛ. Τελικά στις... λεπτομέρειες, η αθηναϊκή ομάδα πήρε το σετ με 27-29, κάνοντας το 0-2, στερώντας έτσι από τις Λαμιώτισσες, την ευκαιρία να πάρουν μια "καθαρή" νίκη. 

Από το τρίτο σετ και μετά, ο ΑΟΛ, ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και παίζοντας καταπληκτικό σε σημεία βόλεϊ, έφτασαν έυκολα στην κατάκτηση του σετ όπως μαρτυρά και το τελικό 25-12 με τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μειώνοντας σε 1-2, μπαίνοντας και πάλι στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. 

Στο τέταρτο σετ, ο ΑΟΛ πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα φτάνοντας εύκολα στο 7-0 (!), απλοποιώντας κι άλλο την προσπάθειά του για να κατακτήσει το δεύτερο του σετ στο παιχνίδι με 25-17 και να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Πλέον, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ και στο πέμπτο σετ, τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη, με φόρα από την κατάκτηση των δύο προηγούμενων σετ, ξεκίνησαν το ίδιο δυναμικά φτάνοντας γρήγορα στο 4-0 με την Καϊμάκη στο σέρβις να δημιουργεί πρόβλημα στην υποδοχή της αθηναϊκής ομάδας. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να απαντήσουν μειώνοντας στο σκορ (4-1, 4-3, 5-3, 5-4). 

Ωστόσο οι γηπεδούχες δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν το Αιγάλεω να φύγει με περισσότερο από ένα βαθμό από τη Λαμία και με ένα 5-0 σερί, έφτασαν γρήγορα στο υπέρ τους 10-4 και πλέον τα πάντα είχαν κριθεί, με τον ΑΟΛ απλώς να επισφραγίζει τη νίκη του κατακτώντας και το πέμπτο σετ με 15-7. 

Επόμενος αγώνας για τον ΑΟΛ, κόντρα στον ΖΑΟΝ την ερχόμενη Κυριακή στην Κηφισιά.

Διαιτητές: Κολτσίδας, Κουτσής.

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Αγγέλης): Παπαμίχου, Νούσια, Τσιούμα, Κόγιτς, Παπαδοπούλου, Σαββίδου / Μάρκου (λ), Καϊμάκη, Βλάχου.

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη): Πατεράκη, Βλάχου, Παρισάκη, Μανωλίκα, Τζαλαλή, Θώδη / Λύρα (λ), Κράνη, Κοκμοτού, Υφαντή, Σολωμού.

Videos


Φωτορεπορτάζ