Ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του τον πιο μαχητικό Παναιτωλικό από την αρχή της σεζόν και δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Αγρίνιο. Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 20λεπτο είχαν δοκάρι με τον Λουσέρο και ευκαιρίες για τη νίκη, αλλά παραμένουν χωρίς αυτή. 

Κάθε παιχνίδι για τον Παναιτωλικό είναι... τελικός στην «μάχη» που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία, με τον Μάκη Χάβο να παρατάσσει ενδεκάδα ανάγκης, καθώς αρκετοί παίκτες δεν ξεκίνησαν στην φυσική τους θέση. Μέχρι και ο Μαρσιάλ που θα ξεκινούσε βασικός στο κέντρο της άμυνας, ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κνετ. Αριστερό μπακ ο Λουσέρο, δεξί ο Σανιά και ο Γιοβάνοβιτς με τον Λιάβα στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσιγγάρας σε ρόλο εξαριού. Αριστερό χαφ ο Ντίαζ, δεξί ο Ντάλσιο και στον άξονα ο Ταχάρ με τον Ρομάν. Στην κορυφή του 4-1-4-1 ο Μπαϊροβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Δώνης είχε να διαχειριστεί και εκείνος απουσία βασικών ποδοσφαιριστών, με τους Ζαχίντ και Ινσούα να είναι τραυματίες.

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Γιόχανσον και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Δώνης το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κολοβός, Χατζηγιοβάνης στα «φτερά», ο Μπουζούκης σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μακέντα.

Ευκαιρίες; Μηδέν. Τελικές στον στόχο; Μηδέν. Λάθη; Δεκάδες. Σκληρά μαρκαρίσματα; Αρκετά. Ποιότητα ποδοσφαίρου; Καμία. Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός κακοποίησαν το ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, σε ένα παιχνίδι όπου είχε μόνο δύναμη και πάθος. Τίποτα άλλο.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και πάλι την εικόνα που έχει στα περισσότερα παιχνίδια που βρίσκει απέναντι του έναν αντίπαλο καλά οργανωμένο στα δύο τρίτα του γηπέδου. Το σύνολο του Δώνη παρά το 61% στην κατοχή μπάλας, δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις ενώ δεν μεταφερόταν με αξιώσεις στο επιθετικό τρίτο, έχοντας αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις, μεγάλη βιασύνη και καμία υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας στο επιθετικό τρίτο. Όλοι οι μεσοεπιθετικοί ήταν εκτός παιχνιδιού, ενώ η βοήθεια από τον άξονα, μηδαμινή. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ταχύτητα στις πάσες, δεν είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα και ήταν μοιραίο να μην παράγουν ούτε μία αξιόλογη φάση.

Ενδεικτικό του άθλιου θεάματος που παρουσίασαν οι δύο ομάδες είναι το γεγονός πως σε όλο το πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός είχε ένα άστοχο σουτ του Λιάβα από τα 35 μέτρα και ο Παναθηναϊκός ένα... λιγότερο άστοχο του Κουρμπέλη εκτός περιοχής.

Άλλο παιχνίδι, γκέλα για τον Παναθηναϊκό, «χρυσός» για Παναιτωλικό!

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Ο ρυθμός άνοιξε, οι χώροι έγιναν μεγαλύτεροι και ο Παναιτωλικός κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, απείλησε την εστία του Διούδη!

Στο 52' ο Λουσέρο σημάδεψε το δοκάρι σε μια φάση που δεν... χάνεται και από εκείνο το σημείο και έπειτα, η μπάλα πήγαινε από την μία εστία στην άλλη.

Στο 53' ο Σανιά πρόλαβε τον Χατζηγιοβάνη πριν σκοράρει σε κενή εστία, στο 57΄ ο Κνετ απόκρουσε το σουτ του Μακέντα μετά την εξαιρετική μπαλιά του Μπουζούκη ενώ στο 61' ο Λουσέρο έσωσε την ομάδα του στο τετ-α-τετ του Γιόχανσον.

Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Αριγίμπι έγιναν σαφώς πιο απειλητικοί, ο Αμερικανός έβαλε δύσκολα στην άμυνα των «πρασίνων» που μετά την έξοδο του Μπουζούκη(στο 65' μπήκε στο ματς ο Περέα) έχασαν την μοναδική πηγή δημιουργίας. Η είσοδος του Μολό και του Νούνες δεν άλλαξαν τίποτα για τους φιλοξενούμενους και ο παθιασμένος Παναιτωλικός είχε τον τρόπο μέχρι το τέλος να είναι κοντά στην περιοχή του Διούδη.

Μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει την νίκη στην τελευταία φάση του ματς, αλλά ο Διούδης απόκρουσε το σουτ του Ντίαζ!

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύτιμο έδαφος για την εξάδα και οι Αγρινιώτες πήραν έναν τεράστιας σημασίας βαθμό, έναν βαθμό... οξυγόνο για την σωτηρία!

Παναιτωλικός : Κνετ, Σανιά, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ντίας, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντάλσιο (46’ Αριγίμπι), Μπαϊροβιτς (82’ Ντουάρτε), Ρομάν (60’ Φυτόπουλος).

Παναθηναϊκός : Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (86’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (65’ Περέα), Κολοβός (77’ Μολό), Μακέντα.

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images