Στο καλύτερο ματς από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 0-2 στο 7', όμως η καταπληκτική ΑΕΛ έκανε την μεγάλη ανατροπή και νίκησε με 3-2 έχοντας ως μπροστάρη τον συγκλονιστικό Ουάρντα και τον Ντάουντα «χρυσή αλλαγή»! Σταθερά σε θέσεις πλέι οφ οι Θεσσαλοί που έχουν πολλά παράπονα από τον Κομίνη για το γκολ του Αιγύπτιου που ακύρωσε μέσω VAR!

Τρομερό παιχνίδι και εντυπωσιακό «τρίποντο» με μεγάλη ανατροπή για την ΑΕΛ! Βρέθηκε από το 7ο λεπτό πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, πέτυχε... πέντε, είδε τα δύο εξ αυτών ν' ακυρώνονται σωστά από το VAR, όμως, κατάφερε να πάρει όλους τους βαθμούς με το τελικό 3-2. Ανατροπή από 2-0 ξανά μετά από το ματς κόντρα στον Άρη στα τέλη του Σεπτέμβρη!

Αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Κούγιας που κατέβηκε στον πάγκο να διαμαρτυρηθεί και ο Κομίνης τον έδιωξε αμέσως! 

Κενά που προκαλούν ανησυχία για τον ΟΦΗ στα μετόπισθεν, με την ομάδα του Σίμου πραγματικά να πετάει στα σκουπίδια δυο γκολ από το πρώτο δεκάλεπτο και να μην καταφέρνει να επιβληθεί...

Οι γηπεδούχοι της ΑΕΛ παρουσιάστηκαν με το 3-5-2, έχοντας τον Κρίστινσον κάτω απ' τα δοκάρια και τους Μπράλιτς, Μόρα, Μιχαήλ στα μετόπισθεν. Οι φουλ μπακ ήταν οι Μπέρτος (δεξιά) και Στάνκοβιτς (αριστερά), οι Σεσέροβιτς και Κάτσε ήταν στα χαφ και ο Μιλοσάβλιεβιτς ως επιτελικός μέσος πίσω από τους Ουάρντα και Νούνιτς.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τον Ουόλι στα γκολπόστ, ο Μαρινάκης βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Κοροβέσης στο αριστερό και οι Κουτρουμπής/Γιαννούλης στο κέντρο. Ο Σακόρ με τον Νάστο ήταν στο χώρο του κέντρου, μπροστά τους ο Ναμπί έχοντας τον Τσιλιανίδη δεξιά και τον Σεμέντο αριστερά και προωθημένος ο Φιγκεϊρέδο.

Ξεκίνημα βγαλμένο από ποδοσφαιρικό όνειρο και ευλογία για τον προπονητή οποιασδήποτε ομάδας που βλέπει τους παίκτες του να πετυχαίνουν δυο γκολ στα πρώτα εφτά λεπτά σε αντίπαλη έδρα! Οι Κρητικοί σόκαραν τους Λαρισαίους! Ο Σεμέντο με απίθανη λόμπα στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Τσιλιανίδης «χορεύοντας» τον Μόρα στο 7' έκανε το 2-0 σε ένα... μεγάλο κρητικό γλέντι που έστησαν οι ποδοσφαιριστές του Σίμου! Οι «βυσσινί» κατάφεραν να μειώσουν πολύ γρήγορα τεστάροντας τις πολύ καθυστερημένες αντιδράσεις της άμυνας του ΟΦΗ για να φτάσουν στο 2-1 στο 14ο λεπτό με τον Μόρα να κάνει το μονοκόματο σουτ από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε και να γράφει το 2-1. Και κάπου εκεί... ο χαμός! Ο Γιώργος Κομίνης είχε ν' αντιμετωπίσει σκληρά μαρκαρίσματα, ένταση από τους παίκτες, κυρίως της ΑΕΛ και δυο περιπτώσεις όπου με τη βοήθεια του VAR ακυρώθηκαν ολόσωστα τόσο το μαγικό γκολ του Ουάρντα στο 35ο λεπτό με την αριστερό «οβίδα» (υπήρχε και οφσάιντ και επιθετικό φάουλ), όσο και λίγο αργότερα (40') ένα πλασέ από εκτεθειμένο ποδοσφαιριστή.

Το ματς παρέμεινε αρκετά ανοιχτό ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο έχουν «χτιστεί» φέτος οι δύο συγκεκριμένες ομάδες. Η πρόθεση για γκολ υπήρχε και για από τις δύο πλευρές, καθαρές ευκαιρίες για γκολ δεν μπορεί να πει κανείς ότι παρατηρήθηκαν, όμως οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν έβγαιναν μπροστά. Στο 68ο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε εκτός περιοχής και ο Γιαννούλης άθελά του με κόντρα δυσκόλεψε τον Ουάιλι για να γίνει το 2-2 με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό! Το ματς ήρθε τούμπα ολοκληρωτικά από τον Ντάουντα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 76' και τρία λεπτά αργότερα με δεξί χαμηλό σουτ σκόραρε για να χαρίσει στην ΑΕΛ τεράστια νίκη με τεράστιο come-back!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (82' Φατιόν), Μπράλιτς (62' Ασούμπρε), Νούνιτς (76' Ντάουντα), Στάνκοβιτς.

ΟΦΗ: Γουόλι, Σακόρ (75' Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81' Μάνος).

πηγή gazzetta
photo: reporter-images