Τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League λειτουργούν ως... εκκολαπτήρια ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μετά από την εκπαίδευσή τους στις ηλικιακές κατηγορίες Κ15, Κ17 και Κ19, ανοίγουν τα φτερά τους και αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League.

Ήδη, 13 νέοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν φέτος μέχρι την 11η αγωνιστική της Super League, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League.

Εξαίρεση αποτελεί ο Περέα του Παναθηναϊκού, ο οποίος προστέθηκε στο ρόστερ των "πράσινων" το καλοκαίρι και δεν έχει θητεύσει στα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League, όπως και ο Τσιλιγγίρης του Άρη, ο οποίος μετεγγράφηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από τον Ορφέα Ξάνθης.

Βλαχομήτρος, Γρίβας και Τσαούσης πρόσθεσαν την 11η αγωνιστική τα ονόματά τους στους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στο φετινό πρωτάθλημα και είναι γεννημένοι από το 2000 και μετά.

Ο Ανέστης Βλαχομήτρος που έκανε ντεμπούτο με τη Λαμία, γίνεται ο πρώτος παίκτης που φορά τη φανέλα της σε ηλικία κάτω των 20 ετών.

Στις τρεις σεζόν που η Λαμία είναι στην κατηγορία, πολύ λίγους μικρούς χρησιμοποίησε. Ο νεότερος ήταν ως τώρα ο Παναγιώτης Κατσίκας, που τον περασμένο Μάιο στον αγώνα με τον Απόλλωνα, ήταν 20 ετών ενός μήνα και 24 ημερών. Ο Βλαχομήτρος... συνέτριψε το ρεκόρ της Λαμίας, αφού είναι 18 ετών και 16 ημερών!

Είναι επίσης ο τρίτος νεότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίζεται στη φετινή σεζόν. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος του Παναθηναϊκού έπαιξε σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 23 ημερών, και ο Χρήστος Μανδάς του Ατρομήτου σε ηλικία 18 ετών και τριών ημερών.

Αυτοί είναι τρεις από τους τέσσερις γεννημένους το 2001 ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει συμμετοχή φέτος. Ο άλλος είναι ο Γιώργος Λιάβας του Παναιτωλικού, γεννημένος αρχές του 2001. Ο Μανδάς αν και τερματοφύλακας, έχει γίνει βασικός, αφού έχει πάρει ήδη έξι συμμετοχές!

Έχουν αγωνιστεί εννέα ακόμα ποδοσφαιριστές, που έχουν γεννηθεί το 2000. Πέρα από τον Βλαχομήτρο σε αυτή την αγωνιστική έκαναν ντεμπούτο ο Φρίξος Γρίβας με τον Πανιώνιο και ο Μάριος Τσαούσης με το Βόλο. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι ο μοναδικός μεταξύ των 13 νεαρών, που έχει σκοράρει στη σεζόν.