Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση η Λαμία, επικράτησε στην έδρα της του Αιολικού με σκορ 3-0 και σε συνάρτηση με το 3-0 υπέρ της από τον πρώτο αγώνα στη Μυτιλήνη, πήρε την πρόκριση με σύνολο 6-0 τέρματα, στην επόμενη Φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και ήδη στο 16ο λεπτό διαμόρφωσαν μια διαφορά δύο τερμάτων υπέρ τους και δεν άφησαν περιθώρια να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ήρθαν με ενδεκάδα ανάγκης, όπως και οι κυανόλευκοι είχαν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία συνέχισε στο ίδιο τέμπο, καθώς οι παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής, ήθελαν να δείξουν πράγματα και διεύρυναν το σκορ.

Το φιλμ του αγώνα

Α' ΜΕΡΟΣ
8' Ο Βασιλόγιαννης εκτελεί το κόρνερ, ο Βύντρα πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σφύρλας μπλοκάρει. 
13' ΓΚΟΟΟΛ η Λαμία (Βλαχομήτρος) και Λαμία - Αιολικός 1-0: Σέντρα του Βασιλόγιαννη από αριστερά, ο Βλαχομήτρος πιάνει την κεφαλιά και ανοίγει το σκορ. 
16' ΓΚΟΟΟΛ η Λαμία (Βασιλόγιαννης) και Λαμία - Αιολικός 2-0: Με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Βασιλόγιαννης στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και διευρύνει το προβάδισμα της Λαμίας.
30' Έγκαιρη επέμβαση του Βύντρα με τάκλιν, που πριν προλάβει ο Αλαγιάννης να σουτάρει προς την εστία του Κάχριμαν. Το κόρνερ των φιλοξενούμενων περνάει όμως ανεκμετάλλευτο.
35' Δοκάρι για τη Λαμία, μετά από λανθασμένο γύρισμα του Αντωνάκα. Η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σφύρλα, ο οποίος εν συνεχεία απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Βασιλόγιαννη.
40' Δεύτερο δοκάρι για τη Λαμία. O Mπαχανάκ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πάσαρε στο Σάλιακα, αυτός έκανε το σουτ με τη μπάλα στα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σφύρλα. Δεύτερο δοκάρι για την ομάδα της Φθιώτιδας.


Β' ΜΕΡΟΣ
49' Σουτ του Βλαχομήτρου, ο Σφύρλας είναι σε ετοιμότητα. 
56' Κόρνερ για τη Λαμία. Ο Τζανετόπουλος πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα περνά έξω.
60' Ο Σάλιακας κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Τσομπανέλλης βάζει την κόντρα. Προβολή του Σάλιακα, η μπάλα έξω. 
65' Πέναλτι για τη Λαμία σε ανατροπή του Βλαχομήτρου.
66' Εκτελεί ο Σάλιακας, ο Σφύρλας αποκρούει. 
69' ΓΚΟΟΟΛ για τη Λαμία (Βασιλόγιαννης) και Λαμία - Αιολικός 3-0: Με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ο Βασιλόγιαννης πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Λαμία και τρίτο της ομάδας του, μετά από σέντρα του Χρ. Καραγιάννη. 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος)
Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπαχανάκ, 
Ράμος (52' Μπουλούλης), Σάλιακας, Ανάκογλου, Α. Καραγιάννης (60' Χρ. Καραγιάννης), Βασιλόγιαννης (72' Κοστίκα), Βλαχομήτρος.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Βασίλης Παππάς)
Σφυρλάς, Αντωνάκας, Καλαφάτης, Σουμά, Μπάρκας, 
Τσομπανέλλης, Καλόμπο, Κατσίκης (73' Σπόλιαριτς), Αλαγιάννης (61' Κορνίεφ), Παλαμούτσης, Καλαμπόκας.