Εληξε η φάση των ομίλων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ με τα παιχνίδια που έγιναν μεσοβδόμαδα. Για τον ΑΠΟΕΛ γνωρίζαμε πως ήδη είχε προκριθεί, αλλά ήρθε να προστεθεί και η πρόκριση του Ολυμπιακού κι έτσι θα έχουμε διπλό εθνικό ενδιαφέρον στη φάση των 32 της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Ας ευχηθούμε βατή κλήρωση τη Δευτέρα για τους δύο εκπροσώπους μας κι ας δούμε τι έχουμε σήμερα στο κουπόνι.

Οι προτάσεις του Σαββάτου.

ΧΕΡΤΑ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, 1 (2,06).
Τρίτη και φαρμακερή για τον Κλίνσμαν, για τον οποίο πιστεύω πως ήρθε η ώρα να χαρεί την πρώτη του νίκη ως βερολινέζος. Είναι ολοφάνερο πως έχει δώσει σπίθα στη Χέρτα και πλέον πρέπει ν' αρχίσει να μαζεύει και τρίποντα, ώστε να απομακρυνθεί απ' την επικίνδυνη ζώνη. Η Φράιμπουργκ είναι η έκπληξη της σαιζόν μέχρι στιγμής, αλλά δείχνει σα να έφτασε στο ταβάνι της και δεν θα αντέξει εκεί στα ψηλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ, 2-3 γκολ (2,00).
Ισόβαθμοι οι δύο αντίπαλοι που αγωνίζονται ν' αλλάξουν οχτάδα και να περάσουν σ' αυτή που δίνει εισητήριο ευρωπαϊκό. Η προϊστορία και των δύο δείχνει πως δεν έχουν μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα, αφού βάζουν από ένα γκολ κατά μέσο όρο. Και είναι εντυπωσιακό ότι έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα ως τώρα, ενώ έχουν βάλει κι έχουν δεχτεί τον ίδιο αριθμό γκολ! Και περιμένω ότι κι απόψε θα δώσουν έμφαση στην άμυνα, οπότε δεν περιμένω πολλά γκολ. Το σύνολο 2-3 είναι η πιο ελκυστική και πιθανή επιλογή εδώ.

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ, 2-3 γκολ (2,00).
Διπλός προπονητικός σεφτές σ' αυτή την αναμέτρηση, αφού αμφότεροι οι σύλλογοι επέλεξαν προ ολίγων ημερών να δώσουν τη μπαγκέτα σε νέους καθοδηγητές, τον Παράσχο και τον Καρρέρα. Σίγουρα κανείς εκ των δύο δεν θέλει να ξεκινήσει με ήττα, γι' αυτό θα κοιτάξουν πρώτα να κρατήσουν στα μετόπισθεν. Κι εδώ περιμένω συντηρητική προσέγγιση, οπότε επιλέγω πάλι το σύνολο 2-3 γκολ.

Καλή επιτυχία.