Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου 

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και μια από τις καλύτερες που έχει κάνει στην τριετή παρουσία του στη Pre League, ο ΑΟ Λαμίας, κατάφερε να επιβληθεί με 3-0 σετ του Πανιωνίου (25-13, 25-13, 25-16) στο παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (14/12) στο "Χαλκιοπούλειο" στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της κατηγορίας και χρειάστηκε λίγο περισσότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί!

Τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη, βρέθηκαν σε καταπληκτική μέρα και πιάνοντας υψηλή απόδοση, κατάφεραν να πάρουν το σπουδαίο "τρίποντο" που τις ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τους 19 βαθμούς, πιάνοντας τον ΖΑΟΝ ο οποίος πέρασε με νίκη από το Αιγάλεω με 3-2, αφήνοντας έτσι ένα βαθμό. 

Ο ΑΟΛ, δεν υστέρησε σε κανένα τομέα, με τις αθλήτριες του να κερδίζουν κατά κράτος τις αντίπαλές τους, μην αφήνοντας τους περιθώρια να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν θετικό για εκείνες αποτέλεσμα επί φθιωτικού εδάφους. 

Εξαιρετική εμφάνιση από τη 16χρονη Παπαμίχου που βοήθησε πολύ την ομάδα της τόσο στο μπλοκ όσο και από τη θέση του σερβίς που κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υποδοχή των "κυανέρυθρων" ενώ εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν Παπαδοπούλου, Τζούριτς και Νούσια, που τελείωσαν πολλές επιθέσεις, συμβάλοντας καθοριστικά στην επιτυχία. 

Στο 1ο σετ, τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη μετά τους πρώτους... αναγνωριστικούς πόντους (1-1, 2-2, 3-3, 4-4), πήραν στη συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ και δεν το ξαναέχασαν σε κανένα σημείο του σετ. Το 4-4, γρήγορα έγινε 9-4 για τις γηπεδούχες, οι οποίες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και διεύρυναν συνεχώς τη διαφορά τους η οποία έφτασε στο +8 (16-8, 17-9). Σε εκείνο το σημείο, η Παπαμίχου πήρε δύο συνεχόμενους άσσους για να κάνει το 20-9 για τις γηπεδούχες ενώ και ο επόμενος πόντος της Παπαδοπούλου ήρθε από "χαλασμένη" υποδοχή των "κυανέρυθρων" σε νέο σερβίς της νεαρής κεντρικού με το σετ να ολοκληρώνεται με 25-13 για τον ΑΟΛ.

Στο 2ο σετ, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΑΟΛ να πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα αφού βρέθηκε να προηγείται με 5-1 και 6-2 και 7-3, θέτοντας τις βάσεις για να έρθει η επικράτηση και σε αυτό το σετ. Παπαδοπούλου και Σαββίδου, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ανίκητες στο μπλοκ, αφού σταμάτησαν πολλές επιθέσεις των αντιπάλων τους και οι γηπεδούχες συνέχισαν με το... πόδι πατημένο στο γκάζι για να κλείσουν το σετ με το υπέρ τους 25-13, όπως ακριβώς και στο προηγούμενο σετ.

Στο 3ο σετ, με τα πράγματα να φαίνονται μη... αναστρέψιμα πλέον για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, οι Λαμιώτισσες πήραν και πάλι το προβάδισμα από νωρίς (2-1, 3-1, 4-1, 5-2, 6-3, 7-4, 8-4) για να φτάσουν τη διαφορά πολύ γρήγορα ακόμα και στο +9 (14-5). Σε εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχες έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τις "κυανέρυθρες" να εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός και μ' ένα 0-5 σερί, μείωσαν σε 14-10, θέλοντας να... επιστρέψουν στη διεκδίκηση του σετ. 
Ωστόσο από πλευράς γηπεδούχων, δεν υπήρχε καμιά τέτοια διάθεση και ανεβάζοντας πάλι την απόδοσή τους, έφτασαν στο υπέρ τους 25-16, φτάνοντας στην "καθαρή" νίκη που ήταν και το ζητούμενο με 3-0. 

Επόμενος αγώνας για την ομάδα  της Λαμίας, αυτός κόντρα στους Μακεδόνες Αξιού εκτός έδρας για την 11η και τελευταία αγωνιστική του α' γύρου του πρωταθλήματος όπου και πάλι, θα αναζητήσει μία ακόμη "καθαρή" νίκη.

Φωτορεπορτάζ