Τελικά ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή του πρώτου γύρου δεν κρίθηκε στο Νέο Φάληρο την 12η αγωνιστική, αλλά αυτό θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Προσοχή, του πρώτου από τους τέσσερις γύρους που έχει το φετινό Πρωτάθλημα της Super League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον ουραγό πλέον Παναιτωλικό. Δεν είναι απίθανο οι δύο πρωτοπόρες ομάδες της βαθμολογίας να κλείσουν τον πρώτο γύρο στα ίσα και αήττητες, όπως είναι τώρα.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι δεν μίκρυνε την απόσταση των δύο από τον τρίτο. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ, που ήταν εννέα βαθμούς πίσω, έχασε και βρέθηκε δέκα, ενώ τώρα δύο άλλες ομάδες, ο ΟΦΗ και η Ξάνθη είναι στους εννέα βαθμούς από την κορυφή.

Οι δύο αυτές ομάδες της περιφέρειας οδηγούν το γκρουπ που περιλαμβάνει τον κύριο όγκο των ομάδων, δέκα δηλαδή, που τις χωρίζουν οκτώ βαθμοί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο ΟΦΗ ή η Ξάνθη, που μοιράζονται την τρίτη θέση, μπορεί να κλείσουν το γύρο εκτός πρώτης εξάδας!

Και αυτό γιατί μέχρι και ο όγδοος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός είναι σε απόσταση βολής από την τρίτη θέση.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τελευταία των δέκα, με 11 βαθμούς, και πλέον αρχίζει να νιώθει την ανάσα του Πανιωνίου, που νίκησε στο ντέρμπι της ουράς και για πρώτη φορά στη σεζόν δεν είναι τελευταίος.

Μάλιστα ο Πανιώνιος ξεπέρασε και τον Αστέρα Τρίπολης σε βαθμολογική συγκομιδή, 12 έναντι 11, αλλά η ποινή των έξι βαθμών τον έχει ακόμα μακριά από τις θέσεις ασφαλείας.

Αν πάντως πάρει αποτέλεσμα από την ΑΕΚ, θα σημάνει για πολλές ομάδες βαθμολογικός... συναγερμός.

Η 12η αγωνιστική δεν είχε αυτή τη φορά σκορ 3-2, που έχει εμφανιστεί ήδη εννέα φορές φέτος και μας... αρέσει.

Πάντως δεν έλειψε η ανατροπή, από την ομάδα που το συνηθίζει, την ΑΕΛ. Για μια ακόμα φορά έλειψε το 0-0, που έχει μόνο πέντε εμφανίσεις σε 84 αγώνες και θέλουμε να μην το βλέπουμε!

Ήταν η τρίτη αγωνιστική που δεν υπήρξε νίκη φιλοξενούμενου και αυτό μάλιστα έχει συμβεί μόνο τον τελευταίο μήνα.

Οι αγωνιστικές χωρίς "διπλό" σε όλο το πρωτάθλημα είναι η 9η, η 11η και η 12η.