Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο αγώνας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ την Τετάρτη (8/1) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς η Αστυνομία είχε ζητήσει την αναβολή του παιχνιδιού για τον φόβο επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και οπαδούς του Ολυμπιακού και τελικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, αποφάσισε να μη διεξαχθεί το παιχνίδι.

Το Δελτίο Τύπου από τη ΓΓΑ αναφέρει

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναβάλλεται η διεξαγωγή του προγραμματισμένου για αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ποδοσφαιρικού αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ για το Κύπελλο, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας τάξης».  

Μάλιστα στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΠΟ αναφέρει ότι η αναβολή ισχύει για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η αναβολή, για τουλάχιστον δέκα ημέρες, του προγραμματισμένου για τις 8 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:15 αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ.

Την απόφαση πήρε η Υποεπιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας, αφού έλαβε υπόψη της τα έγγραφα με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 616/07.01.2020 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Πελοποννήσου, καθώς και απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με στοιχεία ΑΠ:ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΔ/5268/151/19/7 και ημερομηνία έκδοσης 07/01/2020».