Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣ Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή την παραίτηση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτη την πράξη αυτή με μοναδικό σκοπό την πρόκληση ζημιάς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία:

Αναλυτικά:

"Όλως αιφνιδίως, ανεπιτρέπτως και προς βλάβην όλων των ερασιτεχνικών σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α και Β΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Φ., η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Φ., εξέδωσε και δημοσίευσε αργά το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου 2020 ανακοίνωση, μέσω του επίσημου διαδικτυακού ιστοτόπου της, στην οποία αναφέρει ότι αποφάσισε ομοφώνως να υποβάλει την παραίτηση των μελών της, γεγονός που έχει ως αναγκαία συνέπεια τη μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων του Σαββάτου 18/01 και της Κυριακής 19/01.
Η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση μας υποχρεώνει να ορίσουμε ΕΚΤΑΚΤΩΣ νέα επιτροπή διαιτησίας προκειμένου να μην δυναμιτιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που τελούν υπό την Αιγίδα μας και να μην γίνουν τα μέλη μας, ήτοι όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της Φθιώτιδας και οι ομάδες τους, "Ιφιγένειες" στον βωμό της εξυπηρέτησης ευτελών επιδιώξεων κάποιων που μπροστά στη διατήρηση της διοικητικής τους καρέκλας και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων τους, δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των μελών της Ένωσης, για τα οποία μέχρι πρότινος δήλωναν ότι δήθεν κόπτονταν.
Οι εμπνευστές και ηθικοί αυτουργοί της ανωτέρω ανακοινώσεως - παραιτήσεως των μελών της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Φ. είναι υπόλογοι απέναντι σε όλα τα μέλη μας για όποια τυχόν ζημία ήθελαν αυτά να υποστούν εξαιτίας αυτής της ανεύθυνης στάσης τους.
Η νέα Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Φ., όπως αυτή νομίμως προέκυψε από την αναδιάρθρωση των μελών του Δ.Σ. της 14ης Ιανουαρίου 2020, υπόσχεται και δεσμεύεται έναντι των μελών της Ένωσης ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν και αναγκαίο προκειμένου για τη διαφύλαξη της απρόσκοπτης συνέχισης των πρωταθλημάτων μας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ"