Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, στη συνέχεια υποχώρησε βαθμολογικά, αλλά τώρα δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Η περιγραφή θα μπορούσε να ταιριάζει και στο Βόλο και στην Ξάνθη, που αντίπαλοι ανοίγουν την αυλαία της 18ης  αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο γηπεδούχος Βόλος προέρχεται από ένα υπέρ πολύτιμο «διπλό» στο Ηράκλειο, αλλά την Τρίτη υπέστη βαριά ήττα στην έδρα του στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο με 3-0.

Μάλιστα ο Ατρόμητος νίκησε για δεύτερη φορά στη σεζόν στο Βόλο, αφού είχε περάσει και τον Οκτώβρη με 3-2 για το πρωτάθλημα. Αυτές είναι οι δύο από τις τρεις ήττες που έχει εντός έδρας η νεοφώτιστη ομάδα, με την άλλη να είναι από τον ΠΑΟΚ.

Ο Βόλος έχει δύο ήττες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, σε Λάρισα και Χαριλάου και τρεις νίκες. Η συγκομιδή αυτή τον έφερε πάλι κοντά στην εξάδα και τώρα μπορεί να ξεπεράσει μια ομάδα, που είναι μέσα στην εξάδα, την Ξάνθη!

Στην έδρα του έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Για τον Ισπανό προπονητή Αλμπέρτο Γκαγιέγκο είναι το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, αφού κάθισε στον πάγκο και στο Κύπελλο.

Έτσι σηματοδοτείται η «μετά Φεράνδο» εποχή και στο πρωτάθλημα. Που θέλει να ξεκινήσει με μια ακόμα νίκη. Πάντως ο Βόλος δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα έκανε μόνο στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Η Ξάνθη επίσης έχασε στο Κύπελλο στην έδρα της από τον Άρη, πάλι με δυσκολία στο γκολ.

Τα δύο γκολ του Φοσέ με την ΑΕΛ μέσα σε 75 δευτερόλεπτα δείχνουν να ήταν… αναλαμπή. Είναι το μοναδικό από τα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια της που σκόραρε. Όπως και ο Βόλος, έτσι και η Ξάνθη προέρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα.

Νίκη που την ανακούφισε μετά από τέσσερα παιχνίδια χωρίς τρίποντο και ήταν η δεύτερη μόλις στα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος! Εκτός έδρας μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει τέσσερις ήττες στη σειρά και δεν θα ήθελε να συνεχίσει έτσι.

Η Ξάνθη έχει πετύχει 14 γκολ μόλις, και από αυτά μόνο τα δύο στο πρώτο ημίχρονο! Μάλιστα έχει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο από το παιχνίδι με τον… Βόλο στον πρώτο γύρο!

Αν δεν τα καταφέρει και σήμερα, θα έχει παίξει ένα ολόκληρο γύρο, με όλες τις ομάδες, χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχει βάλει γκολ εκτός έδρας νωρίτερα από τοι 67ο λεπτό.

Και τα πέντε της γκολ εκτός ήταν από εκεί και μετά. Βέβαια από τα πέντε γκολ τα τέσσερα τα έβαλε στα πρώτα δύο. Στα τελευταία έξι εκτός έχει βάλει μόνο ένα, και στα τέσσερα τελευταία κανένα!

Στον πρώτο γύρο
29.09.2019: Ξάνθη – Βόλος 3-1
(40’ σουτ Εντουάρντο, 56’ σουτ Γουϊλιαν, 89’ σουτ Φοσέ – 90’ σουτ Ατιγιάτ)