Δύο πέναλτι, από ένα στο φινάλε κάθε ημιχρόνου, δύο γκολ από τον Μπαράλες και ο Αστέρας πήρε μεγάλη νίκη-ανάσα με 2-0 επί του κακού ΟΦΗ, που συνεχίζει να... παραπαίει στα εκτός έδρας ματς!

Πολύ πιο έτοιμος για την αναμέτρηση και με αρκετές μονάδες του σε καλή μέρα ο Αστέρας Τρίπολης επιβραβεύθηκε γι' αυτό που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να «κλειδώσει» τον ΟΦΗ και πήρε όλους τους βαθμούς. Ο Μπαράλες τα γκολ με ωραίες εκτελέσεις πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το τελείωμα του δεύτερου 45λέπτου. Πολύ καλύτερη η εικόνα της ομάδας του Ράσταβατς στο δεύτερο ημίχρονο, 7η εκτός έδρας ήττα για τους Κρητικούς...

Με το 4-2-3-1 οι Αρκάδες, τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Ματρικάρντι, Σουάρεθ και Μαρτίνεζ στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Μπροστά τους, οι Βαλιέντε και Μουνάφο, δεξιά ο Λουίς Φερνάντεθ, αριστερά ο Σίτο και πίσω από τον Μπαράλες ο Μαρκ Φερνάντεθ.

Ο ΟΦΗ στο 4-3-3 είχε τον Σωτηρίου κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Γιαννούλη και Κοροβέση στα μετόπισθεν. Ο Μεγιάδο με τον Νέιρα και τον Στάικο ήταν στην τριπλέτα των χαφ και μπροστά τους οι Φιγκεϊρέδο, Σεμέντο και Βαζ.

Ορθός τακτικά ο Αστέρας Τρίπολης, τις καλύτερες φάσεις για γκολ στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ που μετά το 20λεπτο αναθάρρησε, γκολ οι Αρκάδες στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα. Ο Ράσταβατς είχε καταφέρει να περιορίσει τρομερά τη δημιουργία των Κρητικών από τον άξονα, τους ανάγκασε να βγάλουν τη μπάλα στις πτέρυγες και από εκεί οι Φιγκεϊρέδο και Βαζ δεν κατάφεραν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν. Οι Αρκάδες με τους Κώτσιρα και Λουίς Φερνάντεθ από δεξιά και τον Σίτο από αριστερά προσπάθησαν να στείλουν μπάλες στα καρέ του Σωτηρίου, όμως, δεν είχαν τόσο καθαρές φάσεις όπως αυτές που είχαν οι Κρητικοί. Ο Κουτρουμπής στο 39' ολομόναχος πήρε κεφαλιά που έφυγε άουτ καιστο 42' ο Φιγκεϊρέδο σε τρομερή αντεπίθεση των παικτών του Σίμου σούταρε χαμηλά, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ χτύπησε στο χέρι του Γιαννούλη και ο Μπαράλες από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0.

Οι Αρκάδες ήταν αρκετά πιο καλοί με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πήραν τη μπάλα στην κατοχή τους και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, αρχικά με τον Μαρκ Φερνάντεθ και το διαγώνιο σουτ που έδιωξε ο Σωτηρίου κι έπειτα με μια προβολή του Βαλιέντε από το δεύτερο δοκάρι στο 50'. Ακόμα κι αν δεν μπορούσε να κάνει τις ιδανικές τελικές ενέργειες όταν έφτανε κοντά στα αντίπαλα καρέ, ο Αστέρας είχε καθοριστική λειτουργία στην άμυνα ώστε να μην ανησυχήσει ο Παπαδόπουλος κάτω απ' την εστία. Ο Ράσταβατς πέρασε στο ματς και τον Ιγκλέσιας για να κρατήσει τον έλεγχο στο κέντρο στο τελευταίο δεκάλεπτο κι όμως ήταν εκείνος που «έφαγε» την εξαιρετική ντρίμπλα από τον Σεμέντο, το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ σε μια πολύ καλή στιγμή! Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε ξανά από τον Μπαράλες στο 89', με τον Σιδηρόπουλο να διστάζει αρχικά να υποδείξει το πέναλτι στον Ριέρα. Είδε το μόνιτορ μόνος του, αποφάσισε ορθά να δείξει την άσπρη βούλα και με δυο χτυπήματα από εκεί ο Μπαράλες (δόθηκε επανάληψη) έκλεισε το σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άνχελ Ορτέγκα Μαρτίνες, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67' Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (82' Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα (88' Νάστος), Σεμέντο, Γιαννούλης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (73' Σόουζα), Στάικος (81' Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν.


πηγή: gazzetta
photo: reporter-images