Λίγο πριν αγωνιστούν μεταξύ τους για τους αγώνες των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Superleague, οι Φιορίν Ντουρμισάι, Απόστολος Τσιλιγγίρης από τον Άρη και Δημήτρης Λημνιός, Δημήτρης Γιαννούλης από τον ΠΑΟΚ, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ, επισκεφθήκαμε το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και μιλήσαμε στα παιδιά για τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.

Φωνάξαμε όλοι μαζί με μια φωνή πως είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και πάντα με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουμε να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση, κυρίως απέναντι στη νέα γενιά.

Αποτελεί λοιπόν χρέος μας να βρισκόμαστε μέσα στα σχολεία, εκεί όπου διαμορφώνονται οι ιδέες που θα αποτελέσουν το «αύριο» όλων μας. Έχουμε ευθύνη και πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει, ώστε αυτά τα παιδιά στο μέλλον να απολαύσουν τους καρπούς που πραγματικά έχει την δύναμη να προσφέρει ο αθλητισμός.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη αφού δεν μιλήσαμε μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μέσα από τα πλακάτ που έφτιαξαν με μηνύματα όπως »Βάζουμε τέρμα στη βία», «Ο αθλητισμός μας διδάσκει», «Υγιής αθλητισμός, υγιείς φίλαθλοι», » Ναι στη διαφορετικότητα» και άλλα.

Ας τα ακούσουμε λοιπόν…

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση, το διδακτικό προσωπικό και τους Συλλόγους Γονέων των δύο Δημοτικών Σχολείων για τη φιλοξενία που μας παρείχαν, όπως φυσικά και τους συναδέλφους μας και τις δύο ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Περισσότερο από κάθε τι όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας φίλους, για τις στιγμές χαράς και ελπίδας που μας προσέφεραν.