Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους οι λαϊκές αγορές, ως ένα μέτρο  για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των μικροπωλητών που μετέχουν στις λαϊκές αγορές της Λαμίας, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα εκφράζει η Ομοσπονδία τους.

Στη σύσκεψη που προκάλεσε σήμερα το βράδυ ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος, μετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Θανάσης Κυρίτσης ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών κ. Ελευθέριος Μπράζας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λαμίας κ. Γιάννης Βλαχογιάννης και η Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων ανατολικής Στερεάς κα Ευαγγελία Λιάπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Λαμιέων έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως η επιβολή τέτοιων μέτρων, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου. Σημείωσε ότι για να προχωρήσει ο Δήμος σε ένα τέτοιο μέτρο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων. Εκτίμησε ακόμη ότι πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα, που όμως έχει σχέση με την προσωπική στάση και προσωπική ευθύνη του καθενός, απέναντι στην εξέλιξη των γεγονότων.

Το σύνολο των εμπλεκομένων κατέθεσαν την αρνητική τους θέση σημειώνοντας, ότι δεν πρέπει να κλείσει καμία από τις λαϊκές αγορές της Λαμίας. Βασικό στοιχείο στη διαμόρφωση αυτής της θέσης, όπως κατατέθηκε, είναι η θέση που εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων –Παραγωγών Λαϊκών αγορών, η οποία με κατευθύνσεις που  δίδει σε όλη τη χώρα, προτρέπει τα μέλη της να διατηρήσουν ανοιχτά τις λαϊκές αγορές.

Μετά από τη συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται σαφές ότι οι λαϊκές αγορές της Λαμίας, θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ ο Δήμος εξειδικεύει πλέον συγκεκριμένα μέτρα, για να μετριάσει τις πιθανότητες συνωστισμού των πολιτών. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης αποτυπώνοντας το κλίμα μέσα στο οποίο εξελίχθηκε, ο Δήμαρχος της Λαμίας  Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε :

«Ως Δήμος έχουμε επιλέξει μια υπεύθυνη στάση σ' ένα μείζον θέμα.

Οι πρωτοβουλίες που πήραμε έχουν σαν βασικό άξονα να περιορίσουμε τις πιθανότητες επέκτασης του κορονοϊού. Τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει μπορεί να δείχνουν σκληρά, είναι όμως αναγκαία.Σήμερα καταθέσαμε σε όλους τους εμπλεκόμενους με τις Λαϊκές αγορές την άποψη μας, ότι δηλαδή θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανασταλεί  η λειτουργία των λαϊκών αγορών,  για λόγους συσσωρευμένης παρουσίας πολιτών. Κατανοούμε ότι οι λαϊκές αγορές είναι το «αποκούμπι» των πολιτών για βασικά προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας. Κατανοούμε και τα προβλήματα των παραγωγών και εκείνα των μικροπωλητών. Αυτός ήταν ο λόγος για μια συζήτηση μαζί τους, καθώς εκτιμούμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι απόψεις που κατατέθηκαν από την πλευρά τους, συγκλίνουν στη διατήρηση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ως Δήμος τις σεβόμαστε καθώς δεν έχουμε περαιτέρω θεσμική δυνατότητα. Θέλουμε να τονίσουμε εκ νέου ότι η προσωπική ευθύνη του καθενός, είναι εκείνη που μετριέται αυτή την περίοδο που διανύουμε. Είμαστε παρόντες, εξαντλώντας τις δυνατότητές μας και ο Δήμος είναι ο μηχανισμός εκείνος, ο οποίος στηρίζει τους πολίτες σε ό,τι και αν προκύψει. Καλώ όλους και μάλιστα απευθύνω προσωπική έκκληση, να σεβαστούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα τα οποία ανακοινώνονται είτε από το Δήμο, είτε από τους αρμόδιους φορείς. Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε με τη ζωή των γονιών μας και των διπλανών μας» .