Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσιάζουμε τον Κώστα Νεστορίδη, τον πρώτο ποδοσφαιριστή που έφτασε τα 100 γκολ στην κατηγορία, σαν σήμερα μάλιστα!

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail social@slgr.gr.

Αφορμές για να αναφερθεί κανείς στο μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Κώστα Νεστορίδη, μπορούν να υπάρξουν πολλές.

Αν και όταν ξεκίνησε η Α’ Εθνική ήταν ήδη στα 30 χρόνια του, ο άνθρωπος που είχε την καλύτερη σχέση με το γκολ άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του. Τέσσερα χρόνια στη σειρά πρώτος σκόρερ, με εκπληκτικά στατιστικά και ποσοστά.

Στις 24 Μαρτίου 1963 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα και ο Κώστας έχει βάλει ήδη στο πρωτάθλημα 99 γκολ σε 106 αγώνες από το 1959 που ξεκίνησε η Α’ Εθνική.

Ο Απόλλων όμως ξεκινάει εντυπωσιακά και σε μισή ώρα προηγείται ήδη 3-0 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Κώστας καταφέρνει να ισοφαρίσει, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή, καθώς η ΑΕΚ θα επικρατήσει τελικά με 4-3, με δικό του χατ τρικ.

Ωστόσο το πρώτο του γκολ στο ματς αυτό ήταν και το 100ο που πετύχαινε στην Α’ Εθνική, ιδρύοντας ένα ξεχωριστό κλαμπ με ποδοσφαιριστές, που έμελλε να πιάσουν τριψήφιο αριθμό γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ένα κλαμπ που σε 60 χρόνια έκανε μέλη του 30 ποδοσφαιριστές, με τέσσερις μόλις από αυτούς να έχουν ξεπεράσει και τα 200 γκολ.

Ο «Νέστορας» είναι 14ος στην κατάταξη, αλλά αν είχε περάσει όλη του την καριέρα στην Α’ Εθνική, ίσως να μιλούσαμε και για τον μοναδικό άνθρωπο με περισσότερα από 300 γκολ!