Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/4 η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τους αντιδημάρχους αθλητισμού όλης της χώρας και η οποία είχε θέμα την: “Προετοιμασία επανεκκίνησης και ασφαλούς λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων”.

Το λόγο στην τηλεδιάσκεψη πήραν κυρίως τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ. Μερικά από τα αυστηρά μέτρα που θα τηρούνται:

*Αρχικά θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα. Τα αποδυτήρια θα είναι κλειδωμένα και οι κερκίδες κλειστές για τους θεατές.

*Κατά την είσοδο στο αθλητικό κέντρο θα υπάρχει φύλακας που θα καταγράφει το ονοματεπώνυμο του αθλητή, την ώρα εισόδου και εξόδου και θα γίνεται θερμομέτρηση. Ανά δύο μέτρα θα υπάρχουν καρέκλες και πάγκοι για να αφήνουν οι αθλητές τα προσωπικά τους αντικείμενα.

*Τα κυλικεία θα είναι κλειστά και οι αθλητές καλούνται να έχουν μαζί τους εμφιαλωμένα νερά και ατομικές πετσέτες προσώπου. Ο ακάθαρτος ιματικός αθλητισμός θα μπαίνει σε πλαστική σακούλα και θα απολυμαίνεται στο σπίτι.

*Το προσωπικό των αθλητικών χώρων θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα και γάντια

*Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να υποδεικνύουν ατομική ευθύνη για να προστατεύουν τον εαυτό τους, το συνάνθρωπο τους και το συναθλητή τους.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε η σημασία της άθλησης για το γενικό πληθυσμό καθώς βελτιώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προτείνεται: άσκηση 30’, 5 φορές την εβδομάδα, για τους ενήλικες. Από απλό περπάτημα, ποδήλατο ή τζόκινγκ. Για τα παιδιά η άσκηση θα πρέπει να είναι 60’, πέντε φορές την εβδομάδα.