O Δήμος Λαμιέων από την πρώτη στιγμή της κρίσης υποσχέθηκε αναδιάταξη των δυνάμεων του, για να βρεθεί δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη.

Ενεργοποιήσαμε τηλεφωνική γραμμή και οργανώσαμε αντίστοιχο τηλεφωνικό κέντρο, σαν μοναδικό σημείο υποδοχής  αιτημάτων για οποιοδήποτε θέμα.

Εγκαινιάσαμε συνεργασίες για να ανταποκριθούμε άμεσα.

Βρεθήκαμε δίπλα σε εκατοντάδες περιπτώσεις συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη τη βοήθεια μας.

Τα ποσοστά των αιτημάτων που εξυπηρετήθηκαν, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς μας.

Όλα αυτά μας δείχνουν έναν δρόμο που επίμονα και συγκροτημένα οφείλουμε να συνεχίσουμε. Ένα σχέδιο που δεν θα αφορά μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες των οποίων οι ανάγκες είναι γνωστές, αλλά και κάθε πολίτη που δοκιμάζεται έστω πρόσκαιρα και χρειάζεται βοήθεια.

Η κρίση μας έδειξε το δρόμο.

Προχωράμε σε αναδιάταξη και εκσυγχρονισμό υφισταμένων δομών και υπηρεσιών και δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα «Βοήθεια για όλους».

Ανασχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις, εκσυγχρονίζουμε τα προγράμματα, αναδιατάσσουμε τις προτεραιότητες και δημιουργούμε το νέο σχέδιο που θα απαντά σε κάθε επίκαιρη ανάγκη. 

Σήμερα ξεκινάμε μια πλατφόρμα καταγραφής όλων των προνοιακών θεμάτων και ευελπιστούμε, μέσα σε σύντομο χρόνο να μπορέσουμε να μετριάσουμε τις ανθρώπινες ανάγκες και τον ανθρώπινο πόνο.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα που προέκυψε  από τα διδάγματα της κρίσης και τα αιτήματα που δεχθήκαμε στο τηλεφωνικό μας κέντρο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μία συνεχώς εξελισσόμενη πρωτοβουλία, η οποία, ακολουθώντας τις ανάγκες που προκύπτουν θα τροποποιείται, θα διευρύνεται και θα συμπληρώνεται, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή τώρα ή στο μέλλον ο Δήμος, έχοντας αναπτύξει ένα δυνατό πλέγμα ασφαλείας, να μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αντίστοιχη κρίση ή δύσκολη συγκυρία.

Η πλατφόρμα θα είναι συνεχώς ανοιχτή και θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε πολίτης να δημιουργεί, να αναπροσαρμόζει, να επικαιροποιεί και να τροποποιεί τα στοιχεία,  έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται πλάι του.

Εγκαινιάζεται έτσι μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στο Δήμο και στον πολίτη που δοκιμάζεται και που έχει ανάγκες, οι οποίες σήμερα είτε καλύπτονται εν μέρει είτε καθόλου και τις οποίες πλέον θα μπορεί να ικανοποιήσει ο Δήμος μας.

Στην πλατφόρμα που θα φιλοξενείται στο site του Δήμου lamia.gr, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει και να καταχωρεί στοιχεία. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξει πλήρης ταυτοποίηση, αλλά και συγχρόνως ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιστάσεις είναι έκτακτες. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει καμία σχέση με τις διανομές που προγραμματίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο ή τα ΤΕΒΑ.

Φιλοδοξούμε μέσα σε σύντομο χρόνο να συμπεριληφθούν και αυτές οι διανομές, καλούμαστε όμως να αντιμετωπίσουμε συγχρόνως κρίσιμες καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν ότι θα διαρκέσουν αρκετό χρόνο ακόμη. 

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μόνος του να μπει στην πλατφόρμα, να δηλώσει τα στοιχεία τα οποία επιθυμεί και συγχρόνως να αναρτήσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Στην παρούσα φάση και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα, για λόγους ταχύτητας στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή  επικοινωνίας με το Δήμο Λαμιεων το 2231 200 240 όπου εκεί θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία τηλεφωνικά.

Σ' αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια όλων των πολιτών, έτσι ώστε να αποτυπωθούν και να καταγραφούν όλα τα δεδομένα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που είναι αναγκαία.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, δηλώνει

«…..Από τις πρώτες στιγμές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση ο Δήμος δήλωσε παρών. Παρών σε όλα. Είπαμε ακόμη ότι θα αλλάξουμε πολλά. Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως χθες. Αλλάζουμε ακόμη και παραδοσιακές λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσαρμόζουμε υφιστάμενες δομές σε σύγχρονες συνθήκες. Αξιοποιούμε στελεχιακό δυναμικό πρώτης γραμμής για να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Ρίχνουμε γέφυρες ανάμεσα στην ανάγκη του πολίτη και στις λειτουργίες του Δήμου. Η κρίση αναδεικνύει  ανάγκες που πρέπει να ανταποκριθούμε. Θέλω να καλέσω όλους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε,  να ανταποκριθούμε  στις ανάγκες, να ξεπεράσουμε την κρίση με σχέδιο και με αλληλεγγύη. Αρκεί μια επικοινωνία στο τηλέφωνο 2231 200 240 και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Και μην ξεχνάμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Το έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους διπλανούς μας, αλλά και τους γονείς μας…