«Θα προβλεφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συμμετεχόντων»

«Είναι νωρίς να μιλάμε για ειδικά μέτρα προστασίας που θα λάβουμε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Αυτό σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση του Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι θα προβλεφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συμμετεχόντων.

«Καταλαβαίνω το άγχος», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, όμως «θα προβλεφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας», ενώ για τις αποστάσεις στα εξεταστικά κέντρα επεσήμανε ότι θα ισχύουν οι κανόνες που αφορούν ολόκληρο τον πληθυσμό.

Παράλληλα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στο χτίσιμο ανοσίας στον πληθυσμό ενάντια στον κορονοϊό, απαντώντας σε ερώτηση σχετική δημοσιογράφου. Όπως δήλωσε, ορισμένες χώρες υιοθετούν τη στρατηγική του να εκτίθεται μέρος του πληθυσμού στον ιό, προκειμένου να χτίζει αντισώματα και αυτό το κάνουν ανοίγοντας παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η πορεία του ιού στα παιδιά, ιδιαίτερα στα μικρά, είναι ομαλή. «Εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί», επεσήμανε συγκεκριμένα.

Το ζήτημα, κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, είναι το ποσοστό του πληθυσμού που απαιτείται για να χτιστεί σταδιακή ανοσία. Άλλοι λένε για 50% και άλλοι για 70%.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, η επιστημονική επιτροπή σταθμίζει τα δεδομένα.

Πηγή: www.alfavita.gr