Η εξειδίκευση των μέτρων που έχουν μέχρι τώρα ληφθεί από το Δήμο Λαμιέων  για την ανακούφιση των επαγγελματιών, όπως επίσης και ο σχεδιασμός των αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή με το τέλος της κρίσης, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του δημάρχου Λαμιέων κ. Θύμιου Καραΐσκου με τους εκπροσώπους των κυριότερων φορέων της περιοχής.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Γιάννης Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων κ. Κώστας Καραγεώργος, ο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Φθιώτιδας κ. Ελευθέριος Μπράζας, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Θύμιος Κυρίτσης και ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Φοροτεχνικών  κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος. Επίσης από την πλευρά του Δήμου   συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φώσκολος και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Μάνος Σπαθούλας.


Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους και να τους ενημερώσουν για την πλατφόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων www.lamia.gr, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα να καταθέσουν το αίτημα τους καταγράφοντας τα στοιχεία της επιχείρησης τους. Από την καταγραφή αυτή θα προκύψουν και οι διευκολύνσεις που θα παρασχεθούν στους επαγγελματίες που κατέθεσαν το αίτημα τους. (http://www.lamia.gr/el/webform/aitima-apallagis-dimotikon-telon-epiheiriseon)


Να θυμίσουμε ότι έχει ανακοινωθεί η δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας, τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη δημοτικού φωτισμού, για τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.  

Για την επόμενη μέρα της κρίσης και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας  ο κ. Καραΐσκος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ετοιμότητα απ' όλες τις πλευρές, έτσι ώστε οι επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη να βρουν απόλυτη στήριξη για να ξεκινήσουν και πάλι τη δραστηριότητα τους. 


Ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε:

«Είναι καιρός να σκεφτόμαστε από τώρα την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα που έρχεται μέσα από μία συγκλονιστική ύφεση. Μια επόμενη μέρα που μας αναγκάζει να σκεφτούμε δράσεις και παρεμβάσεις για να βοηθήσουμε να πάρει μπροστά η τοπική μας οικονομία που τώρα δοκιμάζεται. Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κυριότερων παραγωγικών τάξεων προτάσεις, για να επεξεργαστούμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο και να επιδιώξουμε να βρεθούμε κοντά τους. Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε και παραμένουμε παρόντες».