Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα και οι επιλογές μας θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Πόσο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να «δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα και να μην ενδώσουμε στην ανυπομονησία». Επισήμανε ότι δεν θα πάμε σε συγγενείς και φίλους αυτό το Πάσχα και κάλεσε να μην ετοιμαστούμε να μαζευτούμε γύρω από το τραπεζι ή όλη η γειτονιά ή σε ταράτσες.

«Ας μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με θυσίες. Να μην γυρίσουμε πίσω. Να μην αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Είμαστε πολύ κοντά να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας μην συμβάλλει κάποιος σε πισωγύρισμα».

Κλειστά τα κοιμητήρια
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι την Μ.Παρασκευή τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δυστυχώς αυτήν την Μ.Παρασκευή δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να ανάψουμε το καντηλάκι και να προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει.

Κάλεσε να το προσευχηθούμε για τους δικούς μας από το σπίτι μας. «Η αγάπη της θύμισής τους ας περιμένει λίγες ημέρες. Αλλωστε και εκείνοι αυτό θα ήθελαν» υπογράμμισε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Ανοιχτά για έξι ώρες τα καταστήματα
Σε ό,τι αφορά τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για έξι ώρες. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως 19:00 για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Αρνητικά τα δείγματα στην Ξάνθη
Σε ό,τι αφορά την Ξάνθη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των 326 δειγμάτων και είναι όλα αρνητικά.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι επιβάτες του «Ελ.Βενιζέλος»
Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες του επιβατηγού/ οχηματαγωγού «Ελ.Βενιζέλος» που βρίσκεται δεμένο αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως την Μ. Παρασκευή λήγει η καραντίνα.

Το Μ. Σάββατο θα μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους οι έλληνες και οι ξένοι σε συνεννόηση με τις πρεσβείες τους να επαναπατριστούν. Σημείωσε επίσης ότι καλά στην υγεία τους είναι και αυτοί που έχουν μεταφερθεί από το πλοίο στα ξενοδοχεία και πως και για αυτούς ισχύει πως θα επιστρέψουν σπίτια τους το Μ.Σάββατο, εκτός από τέσσερα άτομα που νοσούν.

Πηγή: In.gr