Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε το πώς ο Μίμης Δομάζος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε τις 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Μάλιστα το έκανε με τη φανέλα της ΑΕΚ, εναντίον του Παναθηναϊκού!

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail social@slgr.gr.

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: Το ασύλληπτο ρεκόρ των 500 αγώνων!

Είναι ο Μίμης Δομάζος, είναι ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι αρχηγοί εκτός από ποιότητα έχουν και διάρκεια. Το καλοκαίρι του 1978 είναι ήδη 36 ετών και έχει να παίξει στον Παναθηναϊκό από τον Οκτώβρη. Εκεί σταμάτησε με 492 συμμετοχές (υπολογίζοντας και μπαράζ) και αποφάσισε να αλλάξει φανέλα.

Συμπαίκτης με τον άλλο Μίμη, τον Παπαϊωάννου.

Ο Δομάζος χάνει δύο παιχνίδια στην 3η και 4η αγωνιστική και έτσι όταν στην 10η στις 10 Δεκεμβρίου 1978 είναι να γίνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, ο Μίμης είναι στις 499 συμμετοχές. Ο Φέρεντς Πούσκας τον ξεκινάει βασικό και μέσα στη Λεωφόρο ο Δομάζος γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που φτάνει τις 500 συμμετοχές στον πρωτάθλημα! Εκπληκτικό επίτευγμα στα 36 χρόνια του, όπως και 538 αγώνες που έφτασε ως το τέλος της καριέρας του.

Το «κλαμπ των 500» έχει μέλη που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μετά τον Δομάζο, ο Νιόπλιας έφτασε τους 510, ο Γιώργος Κούδας τους 504 και ο Θωμάς Μαύρος τους 502.

Και πολύ πιθανό να μην υπάρξουν άλλοι στο μέλλον. Σπουδαίες προσωπικότητες με διάρκεια και αφοσίωση