Η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 τάχθηκε υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και αυτή η άποψη θα εκφραστεί στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Στη σημερινή (29/4) τηλεδιάσκεψη, η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 τάχθηκε υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και αυτή η άποψη θα εκφραστεί στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν, όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, τόνισε βέβαια ότι "δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή", περιμένοντας και το τι θα πουν αύριο (30/4) στις 18:00 οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ και Λαμία τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, ενώ υπέρ τάχθηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά του Παναθηναϊκού εξέφρασε αμφιβολίες, λέγοντας ότι "αν κολλήσει έστω κι ένας, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα έχουμε να χάσουμε πολύ περισσότερα από όσα αν σταματήσουμε οριστικά" και μαζί του συμφώνησαν οι Φώτης Κωστούλας και Χρήστος Δάρας του Παναιτωλικού και του Πανιωνίου αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού ανέφερε πως "Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος η Nova θα μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι απώλειες θα ειναι περισσοτερες απο τα κέρδη. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα παιχνίδια και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κανουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις;".

Ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ, τόνισε με τη σειρά του πως "πρώτο μέλημα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών και προσωπικού. Αν κάποιοι προσβληθούν από κορονοϊό, τι θα γίνει; Το ρίσκο είναι μεγάλο και τα οφέλη μικρά. Οι ατομικές προπονήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, διότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο για να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν έχει δώσει το πράσινο φως, τότε πρέπει να το διακόψουμε.

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι ασαφείς, ανέφεραν αόριστα για άνοιγμα εγκαταστάσεων μέσα στον Ιούνιο. Δεν είναι δυνατό να αρχίσουν οι προπονήσεις τον Ιούνιο και να παίζουμε όλο τον Ιούλιο ποδόσφαιρο". Ο Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό στην τηλεδιάσκεψη, διαφώνησε μαζί του.

Στην δευτερολογία του, ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου είπε ότι "υπάρχει αναγκαιότητα για χρονικό όριο, δεν μπορούν οι ομάδες να περιμένουν για πάντα. Σε ορισμένες χώρες οι κυβερνήσεις έχουν διακόψει τα πρωταθλήματα και στην Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ούτε η διακοπή, ούτε υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επανέναρξης".

Τον λόγο για το θέμα πήρε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σχολίασε: "Πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία των παικτών. Πρέπει να βγει ένα μήνυμα ότι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Προτείνω να συγκεράσουμε και την άποψή του κ.Αλαφούζου και τη δική μου άποψη, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Να ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις. Αν δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, τότε να διακόψουμε. Ας συντηρήσουμε την ελπίδα".