Μεταξύ των ομάδων που εξασφάλισαν την πρόκριση στην τελική φάση, από τη φάση των ομίλων του online τουρνουά eEuro 2020, το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30/03/2020, βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη βρίσκονται σε αναστολή, λόγω της πανδημίας COVID-19, ωστόσο το online τουρνουά eEuro 2020 -αποκλειστικά στο eFootball PES 2020 του KONAMI- βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι φίλοι του αθληματος μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση να ξεδιπλώνεται στο κανάλι YouTube της UEFA.

Οι υπόλοιπες 9 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στην τελική φάση  είναι οι ακόλουθες: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία.

Οι δέκα καλύτερες δεύτερες της φάσης των ομίλων χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και οι τρεις πρώτες του καθενός από αυτούς θα συμπληρώσουν τη 16άδα της τελικής φάσης. Στους ομίλους μετέχουν οι ακόλουθες ομάδες:

1ος όμιλος: Αυστρία, Κροατία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία.

2ος όμιλος: Δανία, Καζακστάν, Λιθουανία, Ισπανία, Τουρκία.

Το τουρνουά της τελικής φάσης είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στο Λονδίνο με φυσική παρουσία των παικτών των ομάδων, όμως, λόγω των συνθηκών, θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαΐου, εικονικά.

Οι αγώνες των ομίλων για την πρόκριση στα τελικά και οι αγώνες της τελικής φάσης θα μεταδοθούν στο κανάλι της UEFA στο YouTube στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Αγώνες ομίλων 1η αγωνιστική: Δευτέρα 20 Απριλίου.
Αγώνες ομίλων 2η αγωνιστική: Δευτέρα 27 Απριλίου.
Τελικό τουρνουά: 23 & 24 Μαΐου.