Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ως σήμερα περισσότερα από 3.950.000 κρούσματα κορωνοϊού έχουν διαπιστωθεί παγκοσμίως με το 40% αυτών, περισσότερα από 1.486.000 περιπτώσεις, να καταγράφονται στην Ευρώπη.

Ως σήμερα 1.359.000 ασθενείς που νόσησαν από Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Τέλος, διαπιστώθηκαν ως σήμερα 271.796 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 6 εκ των οποίων αφορούν χώρους με συναθροίσεις κρουσμάτων. Συνολικά, 2.691 πολίτες έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, με το 55,5% εξ αυτών να είναι άνδρες. Από αυτούς, 603 κρούσματα κορωνοϊού σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.349 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Ως σήμερα, έχουν ληφθεί 94.291 κλινικά δείγματα για τεστ κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδας ανακοίνωσε 32 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων 9 είναι γυναίκες. Το 97% των βαριά ασθενών με κορωνοϊό έχουν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δυο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 150 στη χώρα. Από τους θανόντες 40 ήταν γυναίκες, ενώ το σύνολο είχε ενδιάμεση ηλικία τα 75 έτη, με το 93,3% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.

«Στους σημερινούς θανάτους περιλαμβάνεται και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας ακούραστος επιστήμονας, ένας αξιοπρεπής πολιτικός» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην υγεία πριν εκφράσει κι εκείνος με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού απηύθηνε και υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παίρνοντας τον λόγο πριν τον Σωτήρη Τσιόδρα. «Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός, άφησε το απότυπωμά του και στον χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και υπευθυνότητα τον χώρο της υγείας», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί πέθανε ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υπουργός Υγείας επί ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορωνοϊό.

Σταματά η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Πριν την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου ανακοινώθηκε επίσημα πως από την ερχόμενη εβδομάδα η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή, αλλά θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση. Όπως έγινε γνωστός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ενημέρωση αυτή την Κυριακή, ενώ το Σάββατο θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr