«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΑΣΣΟΣ ΤΟΥ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ»

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Η φθιωτική αθλητική οικογένεια θα δεχθεί άλλο ένα δυνατό χτύπημα από τον ξαφνικό θάνατο του παλαίμαχο άσσου του φθιωτικού και φωκικού ποδοσφαίρου Βασίλη Καπαρτζάνη. Κι η νέα αυτή απώλεια θα΄ ρθει να προστεθεί στον κρίκο της αλυσίδας των μεταστάντων ποδοσφαιριστών αμέσως μετά τον θάνατο του Δημήτρη Ρίζου την περασμένη εβδομάδα. Οι συγγενείς, οι φίλοι, οι παλαιοί φίλαθλοι έχουν μείνει κυριολεκτικά άφωνοι αφού με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξανασυναντήσουν τον άλλοτε ταχύτατο ποδοσφαιριστή που έφθασε στο «ζενίθ» της καριέρας του αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια στον Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» τη φανέλα της οποίας τίμησε και με το παραπάνω!

Ο χαμός από τα εγκόσμια του Βασίλη αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Λεμονιά καθώς τον γιο του Μιχάλη 38 ετών (μοναχός) και την κόρη του Παρασκευή 37 ετών από την οποία είχε την ευτυχία να γνωρίσει εγγόνια.

Ο μεταστάς υπήρξε πασίγνωστος σ΄ όλη την ελληνική Επικράτεια και τούτο γιατί θα αποτελέσει στέλεχος της «κυανόλευκης» ομάδας και στα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Τα τελευταία χρόνια ο αποθανόντας είχε κάποια προβλήματα με την καρδιά του. Μάλιστα, πριν από 3-4 χρόνια θα χειρουργηθεί κι από τότε η κατάσταση της υγείας του θα είναι σχεδόν άριστη. Σε πάρα πολλές συναντήσεις που θα έχει με τον γράφοντα θα αποκαλύψει με διάπλατο χαμόγελο ότι τηρεί τις οδηγίες των ιατρών του κι ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, τελευταία φορά που θα συναντηθούμε και θα τα «πούμε» θα είναι πριν δεκαπέντε μέρες, περίπου, όπου και πάλι θα διατρανώσει τη χαρά για την περίφημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται βρίσκεται μετά τη χειρουργική επέμβαση. Κι όλα αυτά μέχρι προχθές το Σάββατο, 16-5-2020 όταν θα υποστεί ανακοπή καρδιάς – εντελώς ξαφνικά – με αποτέλεσμα να αφήσει τα εγκόσμια και να πορευθεί για τι Αιώνιο Ταξίδι!

Ο Βασίλης Καπαρτζάνης γεννήθηκε στις 10-9-2054 στη Ανθήλη Λαμίας. Το μεγάλο του «μεράκι» και συνάμα «χόμπυ» θα είναι το άθλημα του ποδοσφαίρου. Γι  αυτό σε ηλικία μόλις 14 ετών θα ενταχθεί στην εφηβική ομάδα του Α.Σ. «Λαμία» όπου θα μάθει τα «μυστικά» του αθλήματος από τον αείμνηστο κ. Παρασκευά Αντωνίου.

Από κει και πέρα η καριέρα του θα του ανοίξει τους δρόμους και για αθλητική – κοινωνική αναγνώριση και για την απολαβή κάποιων χρηματικών ποσών, όχι βέβαια πολύ μεγάλα. 

Συγκεκριμένα θα αγωνισθεί στους παρακάτω συλλόγους:

1968-70: ΄Εφηβοι Α.Σ. «Λαμία
1970-71: «Ολυμπιακός¨Ανθήλης με υποσχετική ενός έτους.
1971-77: Α.Σ. «Λαμία»
1977-79: «Κηφισσός¨Κ> Τιθορέας.
1979-80: «Ολυμπιακός» Ανθήλης.
1980-82: «Δορυφόρος» Σκάρφειας
1982-84: «Φωκικός» ΄Αμφισσας.
1985-93: «Ολυμπιακός» Ανθήλης.
     
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Ανθήλη την Κυριακή κι ώρα 12.30 ενώ πλειάδα συγγενών, φίλων, γνωστών και παλαιών συμπαικτών του θα δώσουν το «παρών» προκειμένου να τον κατευοδώσουν στην τελευταία του κατοικία.

Αείμνηστε, φίλε, Βασίλη! Με την καλοσύνη του χαρακτήρα σου, τις ποδοσφαιρικές σου επιδόσεις κατά την νεανική ηλικία σου και την οικογενειακή σου θαλπωρή, έκανες αναρίθμητους συνανθρώπους σου να φορέσουν μαύρο πέπλο στην καρδιά τους, εκφράζοντας τον οδυρμό τους για τον χαμό σου. Όλοι εμείς οι παλιοί Λαμιώτες σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις χαρούμενες στιγμές που μας ταξίδεψες μέσα από τα γήπεδα. Όλοι μας παρακαλούμε τον Ύψιστο να σου συγχωρέσει τις όποιες αμαρτίες σου ως θνητού και να εντάξει εκεί που πραγματικά ανήκεις! Ας είναι Αιωνία η Μνήμη Σου κι Ελαφρό το χώμα της ιδιαίτερης Πατρίδας σου που σκεπάζει το σώμα σου! Ακόμη ο Πανάγαθος να δίνει υγεία και δύναμη στην οικογένειά σου ώστε να σε θυμούνται και να είναι υπερήφανοι για σένα! Καλό σου Ταξίδι, φίλε!

Φωτογραφία από το προσωπικό Αρχείο του Δημήτρη Αμούντζια