Τι αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει στείλει -προς έγκριση- η Superleague στη ΓΓΑ, για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Η Superleague έχει στείλει στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το (τελικό) και πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων για την «επανεκκίνηση» της πρώτης κατηγορίας και τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, προκειμένου να το εγκρίνει κι έτσι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πρωτόκολλο, σε κάθε γήπεδο θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 300 άτομα. Σε αυτά, θα συμπεριλαμβάνονται οι άνδρες ασφαλείας, οι αστυνομικοί, οι πυροσβεστών και των γιατροί. Πιθανότατα μέσα στην ημέρα (26.05.2020) το πρωτόκολλο θα πάρει το «πράσινο φως» – ίσως και με κάποιες αλλαγές – από τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει το πρωτόκολλο αγώνων της Superleague:

-Σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

-Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.

Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του, περιλαμβάνει τα εξής:

-44 ποδοσφαιριστές

-26 αξιωματούχοι πάγκου

-4 διαιτητές αγώνα

-2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)

-1 παρατηρητής διαιτησίας

-9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι

-4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης

-2 παρατηρητές αγώνα

-1 συντονιστής εγκατάστασης

-1 γιατρός αγώνα

-2 τραυματιοφορείς

-2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου

-3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ

-2 στελέχη Super League

-6 ball boys

-12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού

-60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου

-2 αναλυτές ομάδων

-3 τεχνικοί VAR

-15 φωτογράφοι

-30 δημοσιογράφοι

-6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας

-Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.