Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε τον πρώτο τερματοφύλακα, που σκόραρε αγωνιζόμενος ως παίκτης γηπέδου.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail social@slgr.gr.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΡΡΗΣ: Τερματοφύλακας σκόρερ!

Στην τελευταία αγωνιστική της περιόδου 1971-72, 11 Ιουνίου, ο Απόλλων έχοντας υποβιβαστεί υποδέχεται τον σωσμένο Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι κάνουν καλό παιχνίδι και νικούν με 4-1. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλίας και ενώ  το σκορ είναι 2-0, βγάζει τον Βασίλη Λιάκο και βάζει τον τερματοφύλακα Γεράσιμο Σαρρή στο γήπεδο, καθώς δεν έχει άλλους παίκτες διαθέσιμους.

Και δύο λεπτά αργότερα, ο Σαρρής βρίσκεται να σκοράρει! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας, που τερματοφύλακας χρειάστηκε να παίξει μέσα και πετυχαίνει γκολ. Την ίδια σεζόν σκόραρε ο Γιώργος Σιδηρόπουλος των Τρικάλων με πέναλτι.

Ήδη από το 1968 ο Κύπριος τερματοφύλακας Φιλώτας είχε σκοράρει με χτύπημα πέναλτι, κάνοντας την δική του πρωτιά. Στην ιστορία ακολούθησαν και άλλοι τερματοφύλακες σκόρερ, κυρίως με πέναλτι, ωστόσο υπήρξαν και ιστορικά γκολ, όταν τερματοφύλακες χρειάστηκε να προωθηθούν στα τελευταία λεπτά και να σκοράρουν σε στημένες φάσεις.