Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε τον πρώτο ποδοσφαιριστή, που έπαιξε με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail social@slgr.gr.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Με μια τρίτη ομάδα!

Το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου 1961 το πρωτάθλημα ξεκινάει με δύο αγώνες. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είναι τυπικά φιλοξενούμενος με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι ο Σάββας Παπάζογλου, που το 1959-60 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα και το 1960-61 στον Παναιγιάλειο. Ο 27χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τρεις διαφορετικές φανέλες στην Α’ Εθνική. Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό πέτυχε δύο από τα τέσσερα γκολ της νίκης του Ολυμπιακού.

Ο Σάββας Παπάζογλου είναι από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής, αλλά αυτό που  τον έκανε ξεχωριστό ήταν η εντελώς αθόρυβη ανθρωπιστική του δράση για τη στήριξη αναξιοπαθούντων παλιών ποδοσφαιριστών.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Λάκη (Μιχάλη) Σοφιανού να παίξει με τον Άρη και να σκοράρει μάλιστα. Είχε ήδη αγωνιστεί στον Παναιγιάλειο και τον Ολυμπιακό.