Η Super League στέκεται αρωγός και ενώνει τις δυνάμεις της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στέλνει ένα μήνυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών:

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε κάθε παιδί να βρει το δρόμο για το σπίτι του!

Η πρωτοβουλία αυτή, έχει ως στόχο την κινητοποίηση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, μέσω της  Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League κ. Κάτια Κοξένογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης, η Super League, εκπροσωπώντας όλες τις ομάδες, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Ο καθένας και η καθεμία από εμάς, μπορούμε να βοηθήσουμε στον εντοπισμό ενός παιδιού που αγνοείται.

Είναι ένας αγώνας στον οποίο κανένας δεν περισσεύει.

Όλοι μαζί δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, όλοι μαζί βοηθάμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε!

Η Super League θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά και να προβάλλει συστηματικά όλες τις ενέργειες που αποσκοπούν στο κοινό καλό».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Super League και όλες τις ομάδες που στήριξαν ουσιαστικά αυτή την πρωτοβουλία.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που αγνοείται, είναι κάτι καθοριστικό.

Με την ενέργεια Football cares φέτος, 138 ποδοσφαιρικές ομάδες από όλο τον κόσμο, μεταφέρουν το μήνυμα ώστε κάθε παιδί που αγνοείται να βρει το δρόμο για το σπίτι του.

Στην πρωτοβουλία «Football Cares» συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), μέλος του  Δ.Σ. και στενός συνεργάτης του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα.

Σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δραστηριοποιείται έντονα στην πρόληψη του φαινομένου καθώς και τη διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, συντονίζει το Amber Alert Hellas και το Missing Alert Hellas, λειτουργεί στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000.