Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η οριστική απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες της Superleague, η οποία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψηφοφορία των ομάδων για τη συνέχιση ή τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οριστική απάντηση στο «τι κάνουμε σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού;»  οι επικεφαλής των ιατρικών τιμ των ομάδων δεν έλαβαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τηλε-διάσκεψης με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργος Μαυρωτάς. Αυτή η απάντηση, η οποία αναμένεται να δοθεί εντός των επόμενων ημερών (πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή) και να συμπεριληφθεί στο πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφάλειας που έχει δοθεί ως «προσχέδιο» στις ομάδες, είναι πολύ πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Superleague για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα!

Αν η Υγειονομική Επιτροπή αποφασίσει ότι σε περίπτωση κρούσματος παίκτη θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η ομάδα για 14 ημέρες, τότε οι πιθανότητες συνέχισης του πρωταθλήματος θα μειωθούν δραματικά. Αν αποφασιστεί (όπως επί παραδείγματι στη Γερμανία) ότι σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού μπαίνει σε καραντίνα μόνο ο παίκτης που έχει προσβληθεί και όλα συνεχίζονται απρόσκοπτα με διαδοχικά τεστ σε όλους τους υπόλοιπους, τότε μοιάζει πολύ πιθανή η συνέχιση των αγώνων της σεζόν με τα play offs, τα play out και τους ημιτελικούς Κυπέλλου. Υπογραμμίζεται ότι η εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ΕΟΔΥ και της υπο-επιτροπής του για τον αθλητισμό που αποτελείται από τον Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, Πλαστικό Χειρουργό, διδάκτορα του ΑΠΘ, πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τον Γεώργιο Σαρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ. 

Επισημαίνεται ότι η Super League αναμένεται να λάβει τη σχετική απόφαση για τη συνέχιση ή τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 18 Μάη σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της και ότι αυτή λαμβάνεται με το 50% +1 των ψήφων, δηλαδή απαιτούνται τουλάχιστον 8 από τις 14 ψήφοι.

Στη σημερινή τηλε-διάσκεψη κατατέθηκαν περισσότερα από 20 ερωτήματα, στα οποία οι ομάδες περιμένουν απαντήσεις από την Υγειονομική Επιτροπή μέχρι την Παρασκευή. Ερωτήσεις για διαφορετικoύ είδους ζητήματα, όπως η συχνότητα των τεστ, ο τρόπος απολύμανσης των εγκαταστάσεων, για το κόστος των τεστ, για το είδος των τεστ, για τις ευθύνες των ιατρικών τιμ σε περίπτωση κρουσμάτων, για το πότε πρέπει να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις, για τη θερμομέτρηση πριν από την εκκίνηση των προπονήσεων, για την καραντίνα, τις συναναστροφές και την καθημερινότητα των παικτών αφού άρχισαν προπονήσεις, ασφαλώς και για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση κρούσματος. Δεν κατατέθηκαν ερωτήσεις για τους αγώνες και για τα μέτρα που (θα) πρέπει να λαμβάνονται αν και όταν φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, ενώ αναμένεται νέα τηλε-διάσκεψη εν ευθέτω χρόνω και αφού προηγουμένως η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που κατατέθηκαν.  

Πηγή: www.gazzetta.gr