Ο Γιώργος Μπάρλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, μιλώντας το Σάββατο (30/5) στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα την επόμενη σεζόν θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε
«Είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέω. Έχω ξεκαθαρίσει στον κόσμο ότι μετά την πανδημία και την κατασκευή του προπονητικού που είναι τελευταίων προδιαγραφών και ευρωπαϊκών δεδομένων με όλες τις ανέσεις της κτιριακές και τις λοιπές λειτουργίες οι προθέσεις μας είναι συγκεκριμένες.

Η ομάδα θα πάει για πρωταθλητισμό. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Δεν είναι ένα μήνυμα που το στέλνουμε σαν ελπίδα στον κόσμο. Εμείς λέμε, δείτε, τα κάνουμε. Δεν λέμε κάτι αν δεν έχουμε σκοπό να το πράξουμε. Λέω αυτά που κάνω. Επειδή είμαι και λιγομίλητος προσπαθώ με πράξεις να αποδεικνύω τις προθέσεις μου. Αυτό έχω να πω. Μόνο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ΠΑΕ από δω και πέρα. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και θα το αποδείξουμε. Το λέω με σιγουριά αυτό».

Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα είπε
«Όπως γνωρίζει και ο κόσμος της Πάτρας η δραστηριότητά μου αφορά την κατασκευή δημοσίων έργων. Άρα λοιπόν όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας μου εμπεριέχουν συμβάσεις. Επομένως η τυπικότητα στο να γίνει ένα έργο και να τηρήσουμε τα συμβατικά είναι κάτι το οποίο έχουμε μάθει σε αυτό. Λειτουργούμε βάσει εγγράφων. Επειδή υπάρχει μία τεχνοκρατική λειτουργία στις επιχειρήσεις μου, εγώ λειτουργώ μόνο με έργα τα οποία αντικατοπτρίζονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι όταν αυτό στη συνέχεια δεν υλοποιηθεί. Άρα υλοποιώ και μετά ο κόσμος βλέπει τις προθέσεις. Λέω κάτι μόνο όταν αυτό είναι υλοποιήσιμο. Δεν μιλάει η θεωρία, μιλάνε τα έργα.

Το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση, αλλά απευθυνόμαστε στον κόσμο και είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί απ' ό,τι είμαστε στις επιχειρήσεις μας γιατί υπάρχει διχογνωμία και διαφορετικές επεξηγήσεις σε κάθε ανθρώπινο μυαλό. Κάτι φυσιολογικό για να αντικρούονται και οι απόψεις. Αλλά επειδή έχουμε πλήρη γνώση του τι είναι αυτό που αναλάβαμε και επειδή οι εταιρείες μου λειτουργούν συμβατικά και μόνο ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε τα δεδομένα».

Για το τι βρήκε στην Παναχαϊκή
«Καμένη γη. Το έχω πει και δημοσίως. Αναλάβαμε την ομάδα της πόλης μας με βασικό κριτήριο την αγάπη μας για αυτή. Είδαμε τα προβλήματα τα οποία ήταν μία αρχή χωρίς τέλος. Βάλαμε τα δεδομένα στο τραπέζι και με πλήρη ακρίβεια μεθοδεύσαμε τη λύση τους. Αν υπάρχει θέληση δεν είναι πάντα τα χρήματα.

Σημασία έχει η σωστή διαχείριση, γιατί μπορεί τα χρήματα να μπαίνουν και να μην πιάνουν τόπο. Έχουμε βάλει πολλά χρήματα και δεν θέλω να πω συγκεκριμένα ποσά. Προσπαθούμε τα χρήματα να τα διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι και να πηγαίνουν στον προορισμό που πρέπει».

Για την κρίση και την πανδημία του κορωνοϊού και το πώς αποφάσισε να κάνει αυτή την επένδυση
«Δεν σταμάτησαν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εν μέσω κορωνοϊού. Για κάποιους επιχειρηματίες εν μέσω κρίσεων υπάρχουν οι ευκαιρίες να διαπρέψουν. Επομένως δεν αφορά όλους τους επιχειρηματίες αυτό. Εμείς που είμαστε στον τομέα των κατασκευών δεν σταματήσαμε ούτε υπαχθήκαμε στον covid 19. Άρα ό,τι συμβατικό είχαμε υπογράψει με τις εταιρείες το προχωρήσαμε».

Για το πότε θα επισημοποιηθεί η παρουσία του στην Παναχαϊκή
«Ο κ. Γρηγορίου μπορεί να σας ενημερώσει αναλυτικά για τα νομικά θέματα. Έχουν δρομολογηθεί τα πάντα. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Είναι όλα τακτοποιημένα».

Για τον προπονητή
«Θα το δούμε. Δεν είναι της παρούσης και δεν θα ήθελα να απαντήσω».