Ο πρόεδρος της SL2 και της FL σχολίασε πως χωρίς οικονομική βοήθεια είναι δύσκολο να ξεκινήσουν εκ νέου τα πρωταθλήματα της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής των ομάδων της SL2 και της FL στο γήπεδο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου να επιτρέψει στην πρώτη τις ατομικές προπονήσεις εάν πληρούνται τα πρωτόκολλα υγιεινής, μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον FOCUS. Οπου ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, αν δεν υπάρξει βοήθεια δεν θεωρεί εφικτή την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

«Στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που κάναμε δεν υπήρχε συζήτηση για να υπάρξει συνέχεια στα πρωταθλήματα και είπαμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα για να παίξουμε. Κάναμε ένα αίτημα, προς τον κ. Αυγενάκη για αυτές τις ομάδες που μπορούν να έχουν τις προϋποθέσεις για να αρχίσουν τις προπονήσεις και σήμερα μας απάντησε. Σε ότι αφορά τα τεστ θα πάμε μαζικά, όλες οι ομάδες μαζί στην Super League 2, σε μια εταιρεία για να πάρουμε τα τεστ πιο φθηνά και να γίνουν για όλους. Αυτή η πανδημία θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα αλλάξουν πάρα πολλά, μόλις τελειώσουν όλα αυτό».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Είναι μια πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει... ευρώ στις ομάδες της Super League 2 και τις Football League. Τα έσοδα είναι μηδαμινά για όλους και η κατάσταση είναι δύσκολη. Για να υπάρχει συνέχεια στην αγωνιστική δράση, θέλουμε βοήθεια. Διαφορετικά δεν ξέρω πως μπορεί να ξανά αρχίσουν τα πρωταθλήματα».

Για την πρόταση των Τρικάλων: «Ο κάθε πρόεδρος μπορεί να καταθέσει ότι πρόταση θέλει και σκέφτεται. Εμείς ως θεσμικό όργανο πρέπει να τις βάλουμε στο τραπέζι και πως θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, εξετάζοντας ρεαλιστικά όσα αναφέρει η κάθε πρόταση που έρχεται. Πρέπει να παρθεί απόφαση για το αν θα παίξουμε ή όχι για να δούμε τι θα γίνει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς από την Γ’ Εθνική προς την Football League και από την Football League προς την Super League 2».

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr