Το απόγευμα της Πέμπτης για περισσότερες από τρεις ώρες οι εκπρόσωποι των ομάδων συνομιλούσαν με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο για το επόμενο πρωτάθλημα της Volleyleague των γυναικών χωρίς ωστόσο να βγει λευκός καπνός.

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι πάμε για πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Ποιες είναι αυτές; Οι έντεκα που αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα εκτός από την Ηλιούπολη που υποβιβάζεται στην PreLeague και οι τρεις που ανεβαίνουν από τη δεύτερη κατηγορία με τη Λαμία να φαίνεται πως θα συμπληρώσει τη διάδα της ΑΕΚ και των Αμαζόνων. Συνοπτικά είναι οι:

1 Ολυμπιακός

2 ΑΟ Θήρας

3 Παναθηναϊκός

4 ΑΣΠ Θέτις

5 ΠΑΟΚ

6 ΑΣ Άρης

7 ΑΟΝ Πανναξιακός

8 ΑΟΦ Πορφύρας

9 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

10 ΑΠΣ Αίας

11 ΑΟ Ηλυσιακός

12. ΑΕΚ

13. Αμαζόνες

14. ΑΟ Λαμίας

Από εδώ και κάτω αρχίζουν τα σενάρια οι υποθέσεις και οι μαθηματικές πράξεις με τα καλεντάρια. Τι εννοούμε; Όλα θα εξαρτηθούν από τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και πότε θα γίνουν αυτές τον Σεπτέμβριο ή τον Ιανουάριο. Αν γίνουν τον Σεπτέμβριο τότε όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση που θα πάρει η ΕΟΠΕ μαζί με τις ομάδες, αφού σε αυτό το σενάριο υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να... απλωθεί το καλεντάρι. Εάν γίνουν τον Ιανουάριο τότε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αφού θα μειωθούν οι διαθέσιμες εβδομάδες για αγώνες.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα σενάρια:

1) Κανονικό πρωτάθλημα: Όλοι παίζουν με όλους και στο τέλος έχουμε κανονικά play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες.

2) Πρωτάθλημα δύο ομίλων με επτά ομάδες να παίζουν δύο γύρους (εντός και εκτός έδρας). Στη συνέχεια θα έχουμε αγώνες χιαστί ανάμεσα στους δεύτερους και τους τρίτους των ομίλων με τους νικητές των ζευγαριών να παίζουν με τους πρώτους. Εκεί υπάρχουν δύο σενάρια το πρώτο θέλει να έχουμε ένα μίνι Final 4 με ημιτελικούς και τελικούς ή να έχουμε 2-3 Final 4.

3) Πρωτάθλημα ενός γύρου στο οποίο όλοι παίζουν με όλους και μετά οι επτά πρώτοι θα παίξουν για το πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι επτά για την παραμονή σε αγώνες εντός και εκτός έδρας διατηρώντας του βαθμούς της πρώτης φάσης.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουμε πρωτάθλημα με ομίλους. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να επιθυμεί η Ομοσπονδία. Το γιατί είναι μία άλλη κουβέντα που θα πρέπει να γίνει όταν θα έχουμε ξεκάθαρο το πλάνο για την άλλη σεζόν. Το πότε θα συμβεί αυτό παραμένει άγνωστο, αφού στην ΕΟΠΕ περιμένουν το καλεντάρι που θα τους στείλει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Όλα τα παραπάνω κάνουν δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση τον υπολογισμό του μπάτζετ των ομάδων αφού κανείς δεν ξέρει πόσα παιχνίδια θα παίξει ακριβώς η ομάδα του ή πόσα ταξίδια θα χρειαστεί να γίνουν.

ΠΗΓΗ: sport24