Το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League καθορίζει εκτός από τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες των Playoffs και Playouts του Πρωταθλήματος Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων, όπως είναι οι διαιτητές.

1.Οι διαιτητές πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

2.Θα εισέρχονται στην εγκατάσταση από την είσοδο των αποδυτηρίων, στα οποία θα κατευθύνονται απευθείας (κατά την πρωινή σύσκεψη θα έχει αποφασισθεί εάν θα χρησιμοποιήσουν ένα ή περισσότερα αποδυτήρια και ποια).

3.Εντός του χώρου των αποδυτηρίων πρέπει να τηρούν απόσταση 2μ. μεταξύ τους, ενώ η χρήση του ντους πρέπει να γίνεται ατομικά και ο κάθε διαιτητής να φορά σαγιονάρες και να έχει τα προσωπικά του είδη (σαμπουάν κ.τλ.) τα οποία δεν πρέπει να μοιράζεται.

4.Οι ομιλίες με τους ποδοσφαιριστές και με τους αξιωματούχους του αγώνα – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του -, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, πρέπει να γίνονται με 2 μέτρα απόσταση.

5.Ο εξοπλισμός των διαιτητών (π.χ. ενδοεπικοινωνία) πρέπει να απολυμαίνεται πριν την εφαρμογή του, κάθε φορά. Αντίστοιχα, πρέπει να απολυμαίνεται και η περιοχή ανασκόπησης του VAR (RRA) πριν, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και μετά το τέλος του αγώνα. Το όχημα (van) που μεταφέρει τον εξοπλισμό του VAR καθώς και ο εξοπλισμός του VAR θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε αγώνα.

6.Σε συνεννόηση με τον συντονιστή εγκατάστασης, οι διαιτητές θα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση σε διαφορετικό χρόνο σε σχέση με τις ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδό τους στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της.

7.Κάθε διαιτητής θα χρησιμοποιεί δικά του μπουκάλια με νερό (κατά προτίμηση εμφιαλωμένο) ή με ισοτονικό υγρό.