Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  εγκατέστησε σήμερα Παρασκευή 5/6 τον πρώτο ηλεκτρικό φορτιστή αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα.


Ο ταξιδιώτης θα μπορεί να ενημερωθεί από εφαρμογή στο site του Δήμου ποιοι φορτιστές είναι διαθέσιμοι και να μπαίνει στην πόλη για να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Όσο αυτό θα φορτίζει. περίπου τρεις ώρες, ο οδηγός με την οικογένειά του μπορεί να πάει για φαγητό, για καφέ ή να κάνει βόλτα στη Λαμία.


Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτροκίνησης ENGIE, Χρυσόστομος Καρέλλης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τους παρευρισκόμενους και τα ΜΜΕ για τον τρόπο λειτουργίας του Ηλεκτρικού Φορτιστή και για το πως θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος οδηγός για τη διαθεσιμότητα που υπάρχει και σε ποια σημεία της πόλης.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου:

"Το περιβάλλον το «δανειστήκαμε» από τις επόμενες γενιές και η προστασία του είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας.

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η σημερινή ημέρα είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι το «δέντρο που πληγώνουμε» πολλές φορές με τις ρυπογόνες τακτικές και συνήθειές μας, δεν έχει πλέον άλλες αντοχές και ανοχές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση μιας υποδομής που ενθαρρύνει τις μετακινήσεις με οχήματα που δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, έχουν μηδενική ηχορύπανση, ενώ απώτερος στόχος μας είναι η συνολική αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του δήμου μας από αντίστοιχα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Συνεισφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, θέτοντας σε λειτουργία δύο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ο ένας στο δημαρχείο, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού και ο άλλος στην πλατεία Λαού). Προς το παρόν θα χρησιμοποιούνται από τα Δημοτικά ηλεκτρικά οχήματα και με την δημιουργία του θεσμικού πλαισίου το επόμενο διάστημα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους δημότες ή τους διερχόμενους, καθιστώντας την πόλη πρωτοπόρα στις υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα."