Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED) καθιερώθηκε το 1974 ως η 5η Ιουνίου, σε μια προσπάθεια του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) για ενημέρωση και ενθάρρυνση των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την Βιοποικιλότητα.

Φέτος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο αυτής της εορτής διοργάνωσε δενδροφύτευση και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φυτεύονται δέντρα στο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου, αλλά και για πρώτη φορά τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης.


Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 16.00, επισκέφθηκε το Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης” ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προέβη στη συμβολική φύτευση ενός πλατάνου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε και ενημερώθηκε από την Αρχαιολόγο κα Θεοδώρα Τζεφέρη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, για τις εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των πέντε αρχαιολογικών μνημείων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι, Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης , o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Νικολαράκος, o Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κ. Νικόλαος Θυμάκης, οι κύριοι Στέλιος Αντωνάκης & Μιχάλης Αναγνώστου , που προσφέρανε φυτά και χώματα, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α. κ. Εμμανουήλ Δετοράκης, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α. κ. Αλέξανδρος – Μάριος Κανδύλης, ο κ. Χριστακίδης Χρήστος , Πρόεδρος Εργαζομένων Ο.Α.Κ.Α., υπηρεσιακοί παράγοντες του Ο.Α.Κ.Α. και Πρόσκοποι από τα τρία Συστήματα Προσκόπων του Δήμου Αμαρουσίου.