Μετά από 97 ημέρες το πρωτάθλημα επιστρέφει με το καλό!

Είναι η μεγαλύτερη διακοπή στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League μέσα σε μια σεζόν.

Από την 1η Μαρτίου λοιπόν, παίζεται ποδόσφαιρο και πάλι στις 6 Ιουνίου με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Super League.

Ανατρέξαμε στο παρελθόν και βρήκαμε τις μεγάλες διακοπές, που βέβαια δεν συγκρίνονται με την τωρινή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι 35 μέρες του 1967
Στις 16 Απριλίου 1967 έχει διεξαχθεί η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά πέντε μέρες αργότερα γίνεται το πραξικόπημα και μέχρι να κριθεί ασφαλές να διεξαχθούν αγώνες, περνούν 35 μέρες. Η 26ηδιεξάγεται στις 21 Μαϊου 1967.

Οι 34 μέρες του 2002
Η σεζόν ξεκινά με πολλά προβλήματα, που όταν τον Σεπτέμβριο η Alpha Digital ανακοινώνει το κλείσιμό της, ξεσπά μεγάλη κρίση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η 4η αγωνιστική και η ΕΠΑΕ αποφασίζει την αναβολή δύο αγωνιστικών αρχικά, παρά  την αντίδραση της Πολιτείας και του ΟΠΑΠ.

Η διακοπή θα διαρκέσει τελικά 34 μέρες, αφού τα πρώτα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής γίνονται στις 26 Οκτωβρίου.

Η αναμονή των 84 ημερών
Το ρεκόρ της διακοπής των 97 ημερών είναι ακόμα μεγαλύτερο και από εκείνη την υπόθεση του αγώνα Νίκης Βόλου – Παναθηναϊκού.

Τότε βέβαια δεν έγινε διακοπή του πρωταθλήματος, αφού όλες οι άλλες ομάδες είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, εκτός από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Παναιγιάλειο, που εκ των υστέρων κλήθηκαν να παίξουν μπαράζ παραμονής με τη Νίκη. Να τι είχε γίνει τότε…

Από τις 27 Ιουνίου 1965, που τελείωσε το πρωτάθλημα, υπήρξε αναμονή για να παρθεί απόφαση και να επαναληφθεί ο αγώνας Νίκης – Παναθηναϊκού, που είχε διακοπεί. Ο αγώνας διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου, αφού είχε ξεκινήσει ημερολογιακά η επόμενη σεζόν. Έγινε 84 μέρες μετά την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής.