Mπορεί κάποιος να πει ότι το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης είναι ντέρμπι κορυφής των πλέι άουτ, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Ο Αστέρας είναι πρώτος με τον Ατρόμητο να υπολείπεται ένα βαθμό, αλλά και ένα αγώνα. Όποιος και αν είναι ο νικητής θα πάρει μεγάλο προβάδισμα, ενώ η ισοπαλία θα ανοίξει την όρεξη κι άλλων ομάδων.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Στη Λάρισα έχασε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, αλλά από εκεί ξεκίνησε νικηφόρα τα πλέι άουτ, για να ακολουθήσει η ισοπαλία στην έδρα του με τον Πανιώνιο.

Έκανε δυνατό φινάλε, αλλά δεν πρόλαβε την εξάδα. Έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, αυτή στη Λάρισα. Έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα υπόλοιπα.

Στην κανονική διάρκεια

Μάζεψε 12 βαθμούς στα τελευταία επτά παιχνίδια του, ενώ είχε 18 βαθμούς στα πρώτα 19! Έκανε πέντε νίκες στα 11 τελευταία, ενώ είχε τρεις στα πρώτα 15.

Στα πρώτα 12 παιχνίδια είχε στον πάγκο τον Μπόρχα Χιμένεθ και μάζεψε 11 βαθμούς. Στα τελευταία 14 με τον Μίλαν Ράσταβατς πήρε 19 βαθμούς.

Μπήκαν στους αγώνες του 70 γκολ συνολικά (33-37), μόνο στους αγώνες του ΠΑΟΚ μπήκαν περισσότερα (73).

Δεν σκόραρε στη Λάρισα στην τελευταία αγωνιστική, αφού είχε σκοράρει και στα 11 προηγούμενα. Ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία, αλλά δεν το κατέρριψε.

Έκανε τρεις ισοπαλίες στα έξι τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε τρεις στα 20 πρώτα.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την ΑΕΚ.

Ο Αστέρας Τρίπολης εντός έδρας

Έκανε ισοπαλίες 1-1 στα δύο τελευταία της κανονικής περιόδου στην έδρα του, με Άρη και Παναθηναϊκό, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία. Με ισοπαλία 0-0 με τον Πανιώνιο ξεκίνησε και τα πλέι άουτ.

Έχει τρεις ισοπαλίες στα ισάριθμα τελευταία εντός, αφού είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα.
Είναι δηλαδή επτά παιχνίδια αήττητος μετά το βαρύ 5-0 στις 15 Δεκέμβρη 2019 από τον Ολυμπιακό.

Κέρδισε τέσσερα από τα επτά τελευταία, αφού είχε μόλις δύο νίκες στα επτά πρώτα.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα και 13 για όλες τις διοργανώσεις. Έχει χάσει μόνο από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας.

Δέχτηκε τρία γκολ στα επτά τελευταία, μετά τα πέντε από τον Ολυμπιακό.

Ο Ατρόμητος

Δεν έπαιξε στην πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ, αφού ο αγώνας στην Ξάνθη αναβλήθηκε, ενώ έμεινε στο 1-1 στην έδρα του με τη Λαμία.

Σκόραρε στα τρία τελευταία παιχνίδια του, μετά από εννέα επίσημους αγώνες χωρίς γκολ.

Έχει τώρα σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο σε δύο από τα 13 τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε σκοράρει στα 10 από τα 14 προηγούμενα στο πρώτο ημίχρονο!

Έφερε ισοπαλία με τη Λαμία, αφού δεν είχε καμία στα προηγούμενα επτά. Τώρα έχει μια στα οκτώ τελευταία και δύο στα 12 τελευταία.

Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Άρη στα προημιτελικά.

Στην κανονική περίοδο

Έκλεισε την κανονική περίοδο με δύο νίκες, εντός με την Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, αλλά δεν πρόλαβε την εξάδα, χάνοντάς την για δύο βαθμούς.

Πριν από τις δύο νίκες είχε πέντε σερί ήττες και έξι παιχνίδια χωρίς νίκη.
Νίκησε τον Άρη 2-1, αφού τα πέντε προηγούμενα έληξαν 1-0, το ένα υπέρ του και τέσσερα εναντίον του.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν σκόραρε σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Οι έξι αγώνες χωρίς γκολ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του. Κατέρριψε το προηγούμενο των πέντε αγώνων, που το είχε κάνει το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1972.

Ο Ατρόμητος εκτός έδρας

Νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον Άρη στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με 2-1.

Έχει χάσει και τα τρία  προηγούμενα, από Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΟΦΗ, χωρίς να σκοράρει.

Έχει χάσει ακόμα τα επτά από τα 10 τελευταία.

Έφερε ισοπαλία στο πρώτο στη Λαμία και από τότε δεν έχει άλλη. Έχει πέντε νίκες και επτά ήττες.

Έχει δεχτεί γκολ σε 12 από τα 13 εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού μόνο στο Αγρίνιο κράτησε το «μηδέν».

Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στον πρώτο γύρο τον Ατρόμητο, κάνοντας την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό το αποτέλεσμα σταματούσε ένα σερί εννέα αγώνων των Αρκάδων χωρίς νίκη σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Ατρόμητος νίκησε το παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Τώρα έχει κερδίσει εννέα από τα 11 τελευταία επίσημα και επτά από τα εννέα για το πρωτάθλημα.

Έχουν μια ισοπαλία στα 13 τελευταία επίσημα και μια στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα

Στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις και ανεξάρτητα έδρας, έχουν δύο ισοπαλίες και 14 παιχνίδια όπου ο νικητής επικράτησε με ένα γκολ! Νίκη με δύο γκολ σε μεταξύ τους παιχνίδι έγινε για τελευταία φορά το Μάιο του 2014, Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-1.

Μεταξύ τους με τον Αστέρα Τρίπολη  γηπεδούχο

Ο Αστέρας νίκησε τον περασμένο Σεπτέμβρη, αφού δεν τα είχε καταφέρει στα τέσσερα προηγούμενα, τρία για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει τα τρία από αυτά.

Ο Ατρόμητος έχει σκοράρει και στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στην Τρίπολη, βάζοντας σε όλες από ένα γκολ. Στις αμέσως τέσσερις προηγούμενες έχασε με 1-0!

Η ιστορία

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 11

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Ατρομήτου: 11

Με γηπεδούχο τον Αστέρας Τρίπολης

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 8

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ατρομήτου: 3

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου

21.09.2019: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 2-1
(3’ σουτ, 6’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ – 53’ κεφαλιά Ρισβάνης)
04.01.2020: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-1
(76’ σουτ, 89’ πέναλτι Μανούσος – 78’ κεφαλιά Μπαράλες)