Την άμεση επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα κατά τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, θα εισηγηθεί η Super League προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τις υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά την ομόφωνη απόφαση (με θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ-μελών) που πάρθηκε από τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, κατά τη σημερινή (18/6) τηλεδιάσκεψη των μελών του συνεταιρισμού.

Οι σύλλογοι μέλη της Λίγκας, θα εισηγηθούν να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων (πρόταση που είχε κατατεθεί εξαρχής από την ΠΑΕ ΟΦΗ), βάζοντας ως ανώτατο όριο την παρουσία 8.000 φιλάθλων στα ματς.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως στη διάρκεια του β’ γύρου των πλέι-οφ, εφόσον δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο ομάδων, κάποιοι αγώνες ενδέχεται να γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων (απ’ τη στιγμή που τα αντίστοιχα ματς του α’ γύρου διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, συντάχθηκε σχετική επιστολή, με τις εισηγήσεις της Λίγκας, η οποία θα σταλεί άμεσα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να οριστούν οι επόμενες συναντήσεις και να συζητηθεί πολύ πιο αναλυτικά το όλο θέμα.

Τέλος, ο αναβληθείς αγώνας, Ξάνθη-Ατρόμητος, για την 1η αγωνιστική των πλέι-άουτ, ορίστηκε για τις 24 Ιουνίου, με ώρα έναρξης στις 20:00.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Super League:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β’ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α’ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ