Ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, που δεν έγινε στις 6 Ιουνίου για την πρώτη αγωνιστική, αποκτά πλέον μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πλέι άουτ.

Η Ξάνθη είδε τον Παναιτωλικό να την ξεπερνάει και τον Πανιώνιο να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω της πλέον. Οι «ακρίτες» υποδέχονται την άλλη ομάδα που δεν έχει νίκη, τον Ατρόμητο. Η αθηναϊκή ομάδα ξεκίνησε στην κορυφή της βαθμολογίας τα πλέι οφ, ωστόσο τώρα είναι δεύτερη και την απειλούν κι άλλες ομάδες.

Η Ξάνθη

Ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα στο Βόλο και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην έδρα της μένοντας στο 1-1.

Συμπλήρωσε 10 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες, μετά τις 11 Ιανουαρίου, όταν είχε νικήσει στο Βόλο.

Έχει τρεις νίκες στα 22 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν!

Έχει πέντε ισοπαλίες στα οκτώ τελευταία, αφού είχε δύο στα 20 πρώτα!

Έχει πετύχει μόλις δύο γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια της.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον Άρη στη φάση των «16».

Στην κανονική περίοδο…

Μέχρι να παίξει με τον Ατρόμητο στην προτελευταία αγωνιστική, χωρίς να έχει βγει η ποινή των 12 βαθμών, είχε ελπίδες για τα πλέι οφ. Η ήττα της έσβησε τις ελπίδες, αλλά έκλεισε το πρωτάθλημα με ισοπαλία στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ.

Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 20 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 15!

Δεν σκόραρε σε 14 από τα 26 παιχνίδια, περισσότερα από τα μισά!

Έβαλε μόνο τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Μπήκαν μόλις 13 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τέσσερα και έχει δεχτεί εννέα! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 16 από τα 26 ημίχρονά της είναι 0-0!

Έχει τα περισσότερα ισόπαλα πρώτα ημίχρονα, 17 από τα 26 παιχνίδια.

Μόνο ο Άρης κατάφερε να τη νικήσει δύο φορές στη σεζόν. Η Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πανιώνιο. Νίκησε δύο φορές μόνο το Βόλο.

Η Ξάνθη εντός έδρας

Έχει κάνει τέσσερις ισοπαλίες στην έδρα της στα ισάριθμα τελευταία ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της στην κατηγορία. Το είχε κάνει πρώτη φορά τη σεζόν 2005-06. Αν φέρει ισοπαλία και με τον Ατρόμητο, θα είναι ρεκόρ στην ιστορία της.

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ στις 5 Ιανουαρίου, έκανε μια ήττα από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις ισοπαλίες. Δεν έχει δηλαδή νίκη στα πέντε τελευταία εντός έδρας. Ποτέ στην ιστορία στην κατηγορία δεν έκανε επτά χωρίς νίκη στην έδρα της.

Ξεκίνησε με δύο νίκες στην έδρα της, αλλά από εκεί και πέρα έκανε δύο νίκες σε 12 παιχνίδια που ακολούθησαν.

Έχει σκοράρει μόνο στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία.

Έχει βάλει επίσης οκτώ γκολ στα τελευταία 12, ενώ είχε βάλει πέντε στα δύο πρώτα.
Με τον ΠΑΟΚ σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της, για πρώτη φορά μετά από τις 29 Σεπτεμβρίου. Σε δέκα παιχνίδια στην έδρα της δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Ατρόμητος

Είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες τα πλέι άουτ, 1-1 και οι δύο. Εντός έδρας με τη Λαμία και εκτός στην Τρίπολη.

Μάλιστα δεν είχε ισοπαλία στα προηγούμενα επτά! Είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες.

Είχε κλείσει την κανονική περίοδο με δύο νίκες. Είναι δηλαδή αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Σκόραρε και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, βάζοντας πέντε γκολ, μετά από εννέα επίσημους αγώνες χωρίς γκολ.

Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Άρη στα προημιτελικά.

Στην κανονική περίοδο

Έκλεισε την κανονική περίοδο με δύο νίκες, εντός με την Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, αλλά δεν πρόλαβε την εξάδα, χάνοντάς την για δύο βαθμούς.
Πριν από τις δύο νίκες είχε πέντε σερί ήττες και έξι παιχνίδια χωρίς νίκη.
Νίκησε τον Άρη 2-1, αφού τα πέντε προηγούμενα έληξαν 1-0, το ένα υπέρ του και τέσσερα εναντίον του.
Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν σκόραρε σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Οι έξι αγώνες χωρίς γκολ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του. Κατέρριψε το προηγούμενο των πέντε αγώνων, που το είχε κάνει το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1972.

Ο Ατρόμητος εκτός έδρας

Νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον Άρη στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με 2-1 και πήρε ισοπαλία στην 1-1 Τρίπολη για τα πλέι άουτ.

Έχει χάσει και τα τρία  προηγούμενα, από Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΟΦΗ, χωρίς να σκοράρει.

Είχε φέρει ισοπαλία στη Λαμία στο πρώτο εκτός έδρας της κανονικής σεζόν και στο πρώτο εκτός έδρας των πλέι οφ στην Τρίπολη. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο δεν είχε ισοπαλία, αλλά πέντε νίκες και επτά ήττες.
Έχει δεχτεί γκολ σε 13 από τα 14 εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού μόνο στο Αγρίνιο κράτησε το «μηδέν».

Μεταξύ τους

Η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της με 1-0 στην κανονική περίοδο και έχουν απόλυτη ισορροπία. Από 11 νίκες η κάθε μία. Μάλιστα υπάρχει και απόλυτη ισορροπία στις έδρες, αφού ως γηπεδούχος και η Ξάνθη και ο Ατρόμητος, έχουν οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες!

Ο Ατρόμητος νίκησε το τελευταίο παιχνίδι τον Φεβρουάριο, αφού δεν είχε νίκη στα τρία προηγούμενα. Η Ξάνθη έχει δύο νίκες στα εννέα τελευταία.
Έχουν μια ισοπαλία στα επτά τελευταία.

Μόνο σε τρία από τα 19 τελευταία μεταξύ τους έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Και μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία.

Στα τελευταία 17 παιχνίδια μεταξύ τους η Ξάνθη έχει πετύχει μόνο ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Και δεν έχει προηγηθεί σε κανένα από τα 17 αυτά, αφού όταν σκόραρε το ημίχρονο ήταν 1-1.

Μεταξύ τους με την Ξάνθη γηπεδούχο

Η Ξάνθη νίκησε στα δύο τελευταία στην έδρα της, που έγιναν μέσα στο 2019, αφού ο Ατρόμητος είχε φύγει αήττητος στα τρία προηγούμενα, με μια νίκη και δύο ισοπαλίες.
Ο Ατρόμητος έχει μια νίκη στις έξι τελευταίες επισκέψεις του.
Το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν στην Ξάνθη έγινε με τις δύο ομάδες να έχουν υπηρεσιακούς προπονητές στον πάγκο. Τον Γιώργο Κόλτση η Ξάνθη και τον Γιώργο Κορακάκη ο Ατρόμητος.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθη: 11

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Ατρόμητος: 11

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθη: 8

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ατρόμητος: 3

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
01.12.2019: Ξάνθη – Ατρόμητος 1-0
(59’ πέναλτι Εντουάρντο)
23.02.2020: Ατρόμητος – Ξάνθη 1-0
(29’ κεφαλιά Ανδρούτσος)