Καταγγελία από την παράταση "Πατρίδα μας η Στερεά" στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Νομό Φθιώτιδα. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του κ. Γέμελου η Φθιώτιδα είναι παραγκωνισμένη ανάμεσα στους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αθλητικών έργων.

Μάλιστα ενώ η Φθιώτιδα έχει τις περισσότερες ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα, τα κονδύλια και η χρηματοδότηση διοχετεύονται σε άλλους Νομούς. Γι΄αυτό το λόγο ζητήθηκε από την παράταξη άμεσος σχεδιασμός έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού.

Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Γέμελου:

"Στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο ψηφίστηκαν για τον Νομό Ευβοίας Ευρυτανίας και Βοιωτίας  για άλλη μία φορά ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός αθλητικών έργων αξίας 1.151.000, 450.000 και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα ποσά έρχονται να προστεθούν σε ποσά άλλων εγκρίσεων Περιφερειακού συμβουλίου για τους αντίστοιχους Νομούς  όταν στον Ν. Φθιώτιδας (κατά τα άλλα Πρωτεύουσα Περιφέρειας) με τα τόσα προβλήματα αθλητικών εγκαταστάσεων  δεν έχει έρθει ακόμα θέμα συζήτησης για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν έχει διατεθεί το παραμικρό κονδύλι.
Ένας χρόνος Περιφερειακής διοίκησης και η νέα Περιφερειακή αρχή προφανώς αγνοεί ότι.

Ο νομός Φθιώτιδας, συμμετέχει με αρκετές ομάδες στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες σε ποδόσφαιρο μπάσκετ βόλεϊ, αθλητές και αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και επίσης με πληθώρα ερασιτεχνικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα.

Η σημερινή μας καταγγελία δεν έχει να κάνει με τοπικιστικά χαρακτηριστικά αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στον κόπο και ιδρώτα των αθλητών και παραγόντων που καθημερινά διαφημίζουν τον Νομό  μέσω των επιτυχιών τους.

Στην  κατεύθυνση αυτή ζητάμε.

1. Άμεσο σχεδιασμό σχετικά με την συντήρηση τον εκσυγχρονισμό (ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ, γήπεδο Καμαρίτσας, γήπεδο Μακρακώμης/ Σπερχειαδας κ.α), αλλά και την επαναλειτουργία αθλητικών χώρων που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει (γήπεδο Γαλανεικων, γήπεδο Καλυβίων , γήπεδο Καμένων Βούρλων) στον Νομό.

2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που επείγουν λόγο έναρξης των δραστηριοτήτων των σωματείων στη  νέα σαιζόν και πως ορίζεται

3. Αίτημα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού όπως άλλωστε κάνουν όλες οι Περιφερειακές  Αρχές (υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υφυπουργείου Αθλητισμού προγραμματική σύμβαση ύψους 900.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό γηπέδου Αλκαζάρ στην Λάρισα και ξεκινάει άμεσα ώστε να παίξει η ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα την προσεχή σαιζόν.), για χρηματοδότηση πρωτίστως εκσυγχρονισμού του Δ.Α.Κ. Λαμίας  αλλά και άλλων σημαντικών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη.."