Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες 30  Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Λαμιέων  Ευθύμιος Καραΐσκος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών με σκοπό  να τον προσκαλέσει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις,  που θα πραγματοποιηθούν   στην Λαμία στις 18 Οκτωβρίου με αφορμή την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής το 1944 .

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε γνώση της πρόσκλησης και ανταποκρίθηκε θετικά, σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο, τον οποίο παρακαλέσαμε και προσκαλέσαμε σε μία ιστορική μέρα για την πόλη της Λαμίας, την 18η Οκτωβρίου, να βρίσκεται κοντά μας, για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, δίνοντάς μας συγχρόνως την δυνατότητα, με τη Ρουμελιώτικη φιλοξενία μας, να Του εκφράσουμε την αγάπη και το σεβασμό μας.  Η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Μακαριώτατο και η παρουσία Του,  πέρα από  τιμή για τη Λαμία και τη λαμπρότητα που θα προσδώσει στον εορτασμό μας, θα δώσει για μια ακόμη φορά το μήνυμα, ότι η Ορθοδοξία και η Πατρίδα δια μέσου των αιώνων πορεύονται χέρι-χέρι, στηρίζοντας αυτόν τον πολύπαθο, ευσεβή και ηρωϊκό λαό»