Προς αναβολή οδεύει το προγραμματισμένο για σήμερα(22/8) ματς της Ξάνθης με τον Απόλλων Σμύρνης, καθώς μέλος της ξανθιώτικης αποστολής βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό!


 


Η ομάδα της Ξάνθης βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή για το Σαββατιάτικο ματς, όπου  αναμένεται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο να μείνει σε καραντίνα δύο ημερών, ενώ όπως πληροφορείται αποκλειστικά το Sportsaddict ήδη καθ’οδον βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε η ομάδα της Θράκης να περάσει διήμερα τεστ που θα κρίνουν αν η ομάδα θα μπει σε καραντίνα η όχι. Το πρώτο μάλιστα θα γίνει άμεσα σήμερα το βράδυ και το δεύτερο τεστ εντός 48ωρών, οπότε την Δευτέρα


 


Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Sportsaddict η ομάδα της Ξάνθης θα περάσει τα τεστ του Covid-19 τόσο το Σάββατο όσο και την Δευτέρα, αν τα δείγματα είναι καθαρά τότε το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης θα γίνει την επομένη που θα ορίσει η ΕΠΟ αν όμως όχι τότε το ματς αναβάλλεται οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα κληθεί να μπει σε πενθήμερη καραντίνα.


 


Αν και σαφέστατα προέχει η υγεία του μέλους της ομάδας, και φυσικά ολόκληρου του συλλόγου, αυτή η εξέλιξη των τεστ ειδικά στην αρνητική περίπτωση πιθανό να επηρεάσει και το ίδιο το μπαράζ ειδικά στην περίπτωση που η ομάδα της Ξάνθης μπει σε καραντίνα.


 


Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων όπως ορίζεται λοιπόν θα πρέπει  να γίνει άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.


 


Επιπροσθέτως, να γίνει άμεση απομόνωση (“καραντίνα”) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.


 


Ακολούθως θα πρέπει άμεσα να περάσουν απο τεστ και ο δεύτερος επαναληπτικός έλεγχος να γίνει εντός 48ωρου. Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ. Αν ομως υπάρχει θετικό κρούσμα η ομάδα θα πρέπει να μπει σε πενθήμερη καραντίνα οπού θα συνεχίζονται οι έλεγχοι


 


Πλέον η μπάλα περνάει στα πόδια της ΕΠΟ οπού ως διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει με την έκβαση του αγώνα.


 


πηγή: sportsaddict.gr