Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας


2020 – 2021: ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ …


Άρχισε, λοιπόν, το πρωτάθλημα της «SUPER LEAGUE INTERWETTEN» με την πρεμιέρα να ανοίγει ο Π.Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» 1964 ο οποίος εκτός έδρας αντιμετώπισε τον ιστορικό «ΑΡΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Βέβαια, η ομάδα μας γνώρισε την ήττα αλλά σήμερα δε θα εκφέρω «λαοκρατική γνώμη» πώς και γιατί ήρθε η ήττα αυτή και ποιοι ποδοσφαιριστές υστέρησαν ή δεν υστέρησαν κ.ά.! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η θύμισή μου γύρισε πολλά χρόνια πίσω, τότε που πολλοί από εμάς, με κοντά παντελόνια καθόμασταν στις τσιμεντένιες κερκίδες κι ακούγαμε τον Γενικό Γραμματέα (τότε) της μόλις ιδρυθείσας «κυανόλευκης» ομάδας μας αείμνηστο κ. Θανάση Κατόπη να τονίζει με έμφαση ότι η συγχώνευση των ομάδων σε Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» έγινε προκειμένου η πόλη να έχει σε ένα χρόνο ομάδα στην Α΄ Εθνική κατηγορία.


Τα χρόνια πέρασαν, η ομάδα γνώρισε σπουδαίες μεμονωμένες επιτυχίες, αντίστοιχες εννοιολογικές αποτυχίες, πολλές φορές υπερηφάνεια, άλλοτε πάλι ποδοσφαιρική ντροπή, αλλά ο μεγαλύτερος κι αδυσώπητος εχθρός του ανθρώπου που είναι η «ροή του χρόνου» θα ταξιδεύει με γοργά βήματα! Όμως Α΄ Εθνική ούτε στα όνειρά μας! Δεν ήταν, βέβαια, λίγες οι φορές κατά τις οποίες η ομάδα μας θα φθάσει στα πρόθυρα ανόδου και της διάλυσης αλλά την τελευταία στιγμή όλο και κάτι θα γίνονταν και θα έπαιρνε ξανά μέρος στο πρωτάθλημα. Μέσα σ΄ αυτό το «μοτίβο» θα πορευτεί η ομάδα μας δεκαετίες και δεκαετίες, μέχρι την έλευση στην ομάδα και την ανάληψή της από τον επιχειρηματία κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου με τη γνωστή πορεία τα τελευταία χρόνια και την εδραίωσή της στη “SUPER LEAGUE”. Kαι λέω «εδραίωση» γιατί θεωρώ πως το σημαντικότερο επίτευγμα του ιδιοκτήτη της λαμιώτικης ομάδας είναι το γεγονός ότι πλέον το αμέσως ψηλότερο σκαλοπάτι είναι η ευρωπαϊκή έξοδος κι όχι η άνοδος στη … Δ΄ Εθνική κατηγορία!!!


Με τα δεδομένα αυτά η ομάδα μας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «ΑΡΗ» σ΄ ένα γήπεδο το οποίο έχει γνωρίσει σημαντικότατες σελίδες δόξας. ΄Ολοι θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι και θα συμφωνήσουμε ότι η ομάδα μας μέχρι το 60΄ λεπτό θα έχει πολύ καλή απόδοση που θα κάνει Πανελλήνια αίσθηση. Στην συνέχεια κι αφού τα «τσιράκια» του κάθε τυχάρπαστου θα αποφασίσουν ότι το επόμενο γκολ το οποίο θα πετύχει η φθιωτική ομάδα θα είναι «άκυρο», η απόδοση των ποδοσφαιριστών μας θα υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και τούτο γιατί η ψυχολογία των παικτών μας εξαφανίσθηκε μονομιάς. Οι αθλητές μας δε θα μπορέσουν να ερμηνεύσουν με ταχύτητα ότι και γιατί θα τους ακυρωθεί ένα τέρμα το οποίο πιθανότατα να τους έχριζε θριαμβευτές κατά την έξοδό τους από το πρώην «Χαριλάου» και νυν «Κλεάνθης Βικελίδης». 


Η «ΛΑΜΙΑ» δεν έπρεπε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την έδρα του «ΑΡΗ» κι αυτό συντελέσθηκε. Μπορεί κάποιοι από εμάς να μην «κλείσαμε μάτι» όλη τη νύχτα, αλλά αυτό αποτελεί μια τεράστια «σκασίλα» που λέει κι ο λαός για τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος κι όχι μόνο! Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο τέλος ούτε ο διαιτητής ούτε ο Παρατηρητής διαιτησίας θα αναφερθούν στο γεγονός, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να βγουν κι από πάνω αναφέροντας τις εκθέσεις των «Αξιότιμων αυτών κυρίων». Βέβαια, στο φτωχό μου μυαλό θα κυλήσουν κάποιες θύμισες οι οποίες θα μου πουν, παρά τη θέλησή μου ότι: «Φίλε, μήπως θυμάσαι πριν λίγα χρόνια το πέναλτυ που έδωσε ο διαιτητής σε βάρος της «Λαμίας» στον εκτός έδρας αγώνα με την Α.Ε.Κ. όταν ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής θα ανατραπεί δυο μέτρα έξω από τη μεγάλη μας περιοχή; Μήπως, φίλε, θυμάσαι το χέρι του Βιεϊρίνια μέσα στη Λαμία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:». 


Κι επειδή δεν θυμάμαι για τις τιμωρίες που είχαν επιβληθεί από τους υπεύθυνους της Ε.Π.Ο. και της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ στους διαιτητές των αγώνων αυτών καθώς κι αρκετών άλλων, θα μπορέσει κάποιος να μου τις υπενθυμίσει προκειμένου να τις ξαναθυμηθώ; Α! και κάτι που τώρα μόλις θυμήθηκα: «Παρακολούθησα τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ κι άκουσα και τα όσα είπε ο κ. Αχιλλέας Μπέος. Ο Ν.Π.Σ. «ΒΟΛΟΣ» την μεθεπόμενη υπέγραψε συμβόλαιο με τη «ΝΟVΑ». Τίποτα, άλλο! 

Καλό Πρωτάθλημα με Υγεία και Χαρά! 


Και μια παράκληση: «Το άθλημα του ποδοσφαίρου δεν έχει πειράξει κανέναν! Σας παρακαλώ μην το πειράζετε, εσείς! Αφήστε το να το χαρεί ο κόσμος».