Για να έχει μια παραπάνω μέρα πριν από τον αγώνα με τη Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΛ στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της Παρασκευής.


Πρωταθλητής πρόπερσι και δεύτερος πέρσι, ο ΠΑΟΚ έχει ανάλογες φιλοδοξίες και φέτος, ενώ η ΑΕΛ θα ήθελε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο ξεκίνημα


Ο ΠΑΟΚ


Έχοντας ήδη ένα παιχνίδι επίσημο στα πόδια του, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το πρωτάθλημα θέλοντας να ξαναβρεί τις επιτυχίες, που μέχρι τον Δεκέμβρη του 2019 του χάρισαν τόσα ρεκόρ.


Δεν νίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια της Τούμπας στα πλέι οφ και συνολικά έκανε μια νίκη, αυτή επί του ΟΦΗ, στα έξι τελευταία γηπεδούχος.

Για τρίτη σεζόν στη σειρά ξεκινάει από την έδρα του το πρωτάθλημα, αφού πέρσι νίκησε τον Παναιτωλικό και πρόπερσι τον Αστέρα Τρίπολης.


Έχει να χάσει σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το 2007, όταν τον νίκησε η Ξάνθη με 1-0 στην έδρα της. Στην έδρα του σε πρεμιέρα έχει να χάσει από το 2003, όταν τον νίκησε 2-0 ο Ολυμπιακός στην άδεια Τούμπα.

Θα είναι η ενδέκατη φορά τα 12 τελευταία χρόνια, που ο ΠΑΟΚ παίζει πρεμιέρα γηπεδούχος, ενώ για 14η σεζόν στην πρεμιέρα παίζει με ομάδα της περιφέρειας!

Ο αγώνας με την ΑΕΛ είναι ο υπ’ αριθμόν 2000 που δίνει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, μετρώντας κανονική διάρκεια, πλέι οφ και μπαράζ. Είναι η πρώτη ομάδα, που φτάνει σε αυτό τον αριθμό, λόγω των περισσότερων συμμετοχών του στα προηγούμενα πλέι οφ.


Η ΑΕΛ


Τερμάτισε όγδοη στην κανονική διάρκεια και έχασε μια θέση στα πλέι άουτ. Έκανε μια νίκη στα πλέι άουτ και μόλις δύο στα τελευταία 17, από την αρχή του 2020.


Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία, από τον Οκτώβρη του 2019, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκινά για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009, όταν ο Ουζουνίδης έκανε κάτι ανάλογο.


Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει τις δύο προηγούμενες πρεμιέρες της, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας. Πέρσι πήρε 1-1 στο Περιστέρι, πρόπερσι νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα. Θα παίξει για τέταρτη σεζόν στη σειρά το πρώτο παιχνίδι της εκτός έδρας.


Μεταξύ τους


Για τέταρτη φορά στην ιστορία παίζουν οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα. Και αυτή όπως και τις προηγούμενες, με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, 3-2 το 1982, 2-1 το 1988 και πάλι 2-1 το 1990.


Ο ΠΑΟΚ έχει καλή παράδοση με την ΑΕΛ. Πέρσι κέρδισε δύο φορές, ενώ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα εννέα τελευταία. Αυτά μετά την τελευταία νίκη της ΑΕΛ, στις 28 Μαρτίου 2010, με 2-1 στη Λάρισα.


Γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ έχει εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, και με ένα Κυπέλλου έχει δέκα στα δέκα. Η ΑΕΛ είχε φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2007, όταν νίκησε με 3-1. Η μία από τις δύο όλες κι όλες νίκες της εκεί.


Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 33

Ισοπαλίες: 17

Νίκες ΑΕΛ: 12


Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 23

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΑΕΛ: 2


Το περσινό παιχνίδι

24.11.2019: ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0

(16’ σουτ Σφιντέρσκι. Κόκκινη κάρτα στο 90’ Μιχαήλ της ΑΕΛ)